Με επτά προφυλακίσεις έκλεισε η αυλαία της πρώτης ημέρας των απολογιών των 31 πρώτων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ανακριτές και εισαγγελείς αποφάσισαν οι υπόλοιποι 24 κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους με υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο.

Τι υποστήριξε ο 6ος προφυλακιστέος

Ένας ακόμα 34χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ο έκτος για την ακρίβεια, για τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη.

Πρόκειται για έναν 34χρονο ο οποίος φέρεται ως ένα εκ των προσώπων στα οποία αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση και κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και πως συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο στα επεισόδια.

«Το βιντεοληπτικό υλικό της δικογραφίας αποδεικνύει ότι από την έναρξη του αγώνα εγώ ευρίσκομαι στην κερκίδα. Δεν χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο, δεν έχω την οιαδήποτε συζήτηση με τρίτα πρόσωπα, κρατώ ανά χείρας τηλεβόα, απευθύνομαι στην κερκίδα, φωνάζω συνθήματα και προτρέπω να εμψυχώσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Αυτή είναι η μόνη μορφή επικοινωνίας μου, και δη με αόριστο αριθμό ατόμων. Όταν αναφέρει η διωκτική αρχή ότι η κερκίδα αδειάζει εγώ δεν μετακινούμαι από την θέση μου και εξακολουθώ να φωνάζω συνθήματα στην κερκίδα» αναφέρει κατά πληροφορίες στο απολογητικό του υπόμνης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως φέρεται να αναφέρει πως κατέβηκε από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο μόνο για να ενημερωθεί για την κατάσταση εκτός γηπέδου και να ρωτήσει τι θα γίνει με όσους είχαν εγκλωβιστεί στο γηπέδο.

«…καταδεικνύεται ότι ουδέποτε εξήλθα του γηπέδου αλλά κινήθηκα μόνον στον αγωνιστικό χώρο και μόνον όταν διεκόπη ο αγώνας» υποστηρίζει ο 34χρονος

Παράλληλα επισημαίνει σχετικά με το ότι χρησιμοποιούσε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθώς το δικό του είχε παρουσιάσει πρόβλημα και επισημαίνει πως δεν έδωσε καμία «οδηγία» για πρόκληση επεισοδίων.