Σε λίγες μέρες θα επιστρέψουν οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου, ωστόσο η επιστροφή των μαθητών θα είναι σύντομη, καθώς λόγω του ότι φέτος το Πάσχα ήταν αργά, οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πολύ κοντά, ενώ και πριν από αυτές θα υπάρξει μια σύντομη ανάπαυλα, αφού τα σχολεία θα κλείσουν για δύο ημέρες λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Οι μαθητές των Λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία νωρίτερα, καθώς την Παρασκευή 17 Μαΐου ολοκληρώνονται τα μαθήματα, προκειμένου να ξεκινήσει η περίοδος των εξετάσεων.


Πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι

Τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλείνουν κανονικά στις 15 Ιουνίου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν η 15η Ιουνίου είναι αργία ή πέφτει Σαββατοκύριακο, τότε τα μαθήματα τελειώνουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Φέτος 15 Ιουνίου πέφτει Σάββατο, όποτε τα σχολεία για το καλοκαίρι θα κλείσουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Οι εξετάσεις στα Λύκεια

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, για την Α' και Β' Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εκδοθεί τα αποτελέσματα.

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ' Λυκείου των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 20 Μαΐου και να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 27 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν μέχρι την Τετάρτη 29 Μαΐου.


Πότε θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες

Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διεξαχθούν νωρίτερα. Οι μαθητές Γενικών Λυκείων, ημερήσιων και εσπερινών θα ξεκινήσουν να διαγωνίζοντα στις 31 Μαΐου και οι μαθητές των ΕΠΑΛ στις 30 Μαΐου.

Κλειστά σχολεία λόγω ευρωεκλογών

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα επηρεαστούν από το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων είναι αυτοί του δημοτικού, καθώς μόνο αυτά θα παραμείνουν κλειστά.

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη χρονιά τους, έχοντας μόνο τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρ' όλ' αυτά, τις ημέρες αυτές δε θα διεξαχθούν ούτε οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις ούτε και οι Πανελλαδικές.