Υλικά για brownies με σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

  • 120 γρ. σοκολάτα (από σοκολατένια πασχαλινά αυγά-σπασμένα σε κομμάτια-όχι γάλακτος)
  • 220 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 κ.σ. λικέρ μέντα
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (κοσκινισμένο)
  • 12 σοκολατάκια με γέμιση μέντα
  • 6 σπασμένες καραμέλες μέντας (πράσινες)
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για το ταψί

Συνταγή για Brownies με σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο να γίνουν κρέμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν για 10΄.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το λικέρ, το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε την κρύα λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και απλά διπλώνουμε τη ζύμη, με σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε τετράγωνο ταψί 24×24 και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Τινάζουμε το περιττό κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις για 45΄.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τα τετράγωνα σοκολατάκια μέντας και ξαναψήνουμε για 1΄να λιώσουν.
  • Με μία σπάτουλα αλείφουμε τα λιωμένα σοκολατάκια ώστε η γέμιση μέντας να πάει παντού.
  • Πασπαλίζουμε με τις πράσινες σπασμένες καραμέλες.
  • Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.