Στόχος της είναι να εξελίσσεται ως άνθρωπος! Η Αποστολία Ζώη, πολυπράγμων, ξεχωριστή, ως τραγουδίστρια από πολύ νέα κέρδισε το «δικό της» κοινό, παράλληλα με την εκτίμηση σπουδαίων ονομάτων της ευρύτερης μουσικής σκηνής του τόπου.

Στον τωρινό κύκλο του «Just The Two Of Us» κλήθηκε να αντικαταστήσει την Άντζελα Δημητρίου.

Και τα καλύτερα έρχονται, αφού δρομολογεί διπλή επάνοδο: αφενός με τη δισκογραφική της, την Panik Records, αφετέρου με ταινία. Και μιλάει εφ’ όλης της ύλης στην «Απογευματινή».

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Μπένος: Η δεύτερη σεζόν του ”Maestro” θα έχει ανατροπές

«Είμαι στο στούντιο. Το άλμπουμ μου θα κυκλοφορήσει πριν από το καλοκαίρι. Έχω και γυρίσματα για ταινία, που θα προβληθεί τον Νοέμβριο του 2024, μαζί με τον Αλέξανδρο Τσουβέλα», αποκαλύπτει. Εξηγεί δε πώς έκλεισε η συνεργασία. «Σε φιλική κουβέντα με τον Αλέξανδρο, έπεσε η πρόταση στο τραπέζι. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, γιατί έχει και πλάκα ο ρόλος μου. Πρόκειται για ανατρεπτική κωμωδία», τονίζει. Δεν αξιοποιεί φυσικά πρώτη φορά την υποκριτική της δεινότητα. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και στο θέατρο και στην τηλεόραση.

«Η υποκριτική με φλερτάρει. Την αγαπώ ιδιαίτερα, γιατί δεν αποκλείει το τραγούδι. Αρκεί να γίνεται με σωστό τρόπο», θα πει. Άλλωστε από μικρή ονειρευόταν να κάνει καριέρα ως ηθοποιός.

«Όταν προέκυψε στη ζωή μου το τραγούδι, άρχισα να βλέπω ότι πίσω του κρύβει πολλή δουλειά, αλλά ενέχει και μαγεία. Είναι πολύπλοκο να δαμάσεις τη φωνή, τον λαιμό σου, να τελειοποιήσεις την τεχνική, τον τρόπο με τον οποίο τραγουδάς. Πρόκειται για διαρκή εξέλιξη και αυτό με εξιτάρει. Αφορά άλλωστε κάθε τομέα της ζωής μου. Είμαι παιδί της εξέλιξης!».

Επιχειρώντας αναδρομή στα πρώτα της βήματα, περιγράφει: «Το ρεπερτόριο με το οποίο άρχισα την καριέρα μου με ξένιζε. Τα κομμάτια που ερμήνευα δεν περιλαμβάνονταν στα ακούσματά μου. Άκουγα μόνο ροκ, ξένη μουσική. Αργότερα άρχισα να τραγουδάω πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο. Έτσι, βρεθήκαμε με ανθρώπους που είχαν κοινή “τρέλα”. Τραγουδούσα κομμάτια που με εκφράζουν καλύτερα», λέει.

Η ίδια έχει πέσει θύμα του κίτρινου Τύπου που τα πρώτα χρόνια, όπως τονίζει, την «πλήγωνε». «Είμαι ένα πολύ κλειστό παιδί. Τότε έβλεπα να γράφονται πράγματα για μένα που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και μου φαίνονταν τόσο απίστευτα… Ήταν σαν να πάθαινα αμόκ. Έλεγα: “Τώρα αυτό για μένα το λένε; Πώς το χειρίζομαι;”. Τότε η τηλεόραση ήταν ανεξέλεγκτη, ο καθένας έλεγε ό,τι ήθελε. Μου χαλούσε και την ψυχολογία, γιατί δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Είμαι πολύ χαμηλών τόνων. Τώρα είμαι σε άλλη κατάσταση, δεν δίνω σημασία σε ό,τι συμβαίνει, δεν θέλω να δηλητηριάσω το κεφάλι μου με πράγματα ανυπόστατα. Έχω τον δικό μου κόσμο που λατρεύω. Δεν παρακολουθώ ούτε πολλά social ούτε τηλεόραση, ούτε το τι έχει ειπωθεί».

Σε ένα πολύ κομβικό σημείο της καριέρας της για λόγους προσωπικούς αποσύρθηκε από το τραγούδι. «Ήταν μία συνειδητή απόφαση, γιατί ήθελα να κάνω διάλειμμα. Δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσε να είναι τόσο μεγάλο. Είχα πει ότι θα φύγω για ένα εξάμηνο και όταν πέρασε ένας χρόνος δεν είχε ωριμάσει μέσα μου η σκέψη να επιστρέψω. Έτσι, πέρασαν τέσσερα χρόνια. Και όταν έφυγα δεν ήξερα καν αν θα καταφέρω να κάνω επάνοδο. Γιατί δεν ήταν μόνο δική μου απόφαση αλλά απόφαση του κόσμου, των ακροατών, να σε δεχτούν ξανά», παραδέχεται.

Ευτυχώς, επέστρεψε. Και πιο δυνατή. Με στόχους που καταφέρνει να πραγματοποιεί: «Συντέλεσε πολύ στην προσωπική μου εξέλιξη αυτή η παύση για τη μετέπειτα πορεία μου». Και στα προσωπικά της; «Είμαι άνθρωπος των σχέσεων. Μου πέρασε μια φορά από το μυαλό ο γάμος, αλλά δεν το έκανα. Οι σχέσεις μου είναι σοβαρές και θα μπορούσαν να καταλήξουν κάπου. Ίσως δεν ένιωθα έτοιμη εγώ άλλες φορές ή δεν ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος σε άλλες περιπτώσεις». Μας επιφυλάσσει όμως και μία έκπληξη, αφού υπογράφει η ίδια τη μουσική σε κάποιο από τα καινούργια της κομμάτια. «Πρόκειται για το “Δεν είσαι εδώ”, που συνυπογράφω με τον Jimbo και τον Panagioti Andritsaki. Είναι συναισθηματικό κομμάτι και με έθνικ στοιχεία - από τα αγαπημένα μου. Νιώθω ότι είμαι πολύ κοντά με αυτό το είδος μουσικής», καταλήγει.