Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Νίκος Γαλανός και μοιράστηκε μια ιστορία σχετικά με την πρώτη του σύζυγο, αλλά και το πώς μπλέχτηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη.

«Στα 18 μου παντρεύτηκα γιατί είχα μια σχέση από το Γυμνάσιο. Δεν είχα πλήρη συνείδηση του τι έκανα. Είχα μια σχέση, τη Χρυσούλα, κάποια στιγμή είπε η μάνα της “Δεν παντρεύεστε να μένετε εδώ;”. Και εκείνα τα χρόνια, μιλάμε για το 1967. Ο γάμος κράτησε μήνες αλλά η σχέση είχε κρατήσει πολύ. Κάποια στιγμή από όταν αρχίσαμε να μέναμε μαζί, δεν… Χωρίσαμε τον Φλεβάρη – Μάρτη, το θυμάμαι γιατί υπάρχουν μετέπειτα γεγονότα που δεν τα έχω συζητήσει. Χωρίζουμε και ήταν τρεις μονοκατοικίες στον Λόφο Χαϊδαρίου. Σε αυτό το σπίτι μετά προς το τέλος του χρόνου πιάστηκε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ήταν στο σπίτι που έμενα με τη Χρυσούλα. Ο πατέρας ήταν χωρισμένος με τη μητέρα, τα πεθερικά μου δηλαδή», είπε αρχικά ο Νίκος Γαλανός.

«Αυτός είχε πολλά λεφτά και έχει ανοίξει ένα μαγαζί στην Ομόνοια για τη γυναίκα του, με έναν συνέταιρο για να απασχολείται με αυτά. Ο συνέταιρος της πρώην πεθεράς άρχισε να την ψυχολογεί και έπαιρνε πληροφορίες. Κάποια στιγμή μετά από δύο μήνες της λέει “Μπορεί να έρθει ένα πρόσωπο να κρυφτεί στο σπίτι αλλά δεν θα ζητήσετε να μάθετε ποτέ ποιος είναι. Θα του αφήνετε φαγητό έξω από την πόρτα. Αν εκείνος θελήσει να ανοίξει την πόρτα, οκ. Αλλιώς δεν θα ρωτήσετε ποτέ”. Η μάνα λέει “ναι”, η Χρυσούλα λέει “εντάξει”. Ο συνέταιρος ήταν στο κόμμα και ήθελαν να κρύψουν τον Μίκη. Μετά από αρκετό καιρό τους άνοιξε την πόρτα ο Μίκης. Και από τότε άρχισε μια επαφή, έβγαινε τα βράδια ο Μίκης ντυμένος παπάς να κάνει βόλτα. Μετά τους έβαλε μέσα στο πρόγραμμα. Κάποιος κάτι είδε και καρφώθηκε το πράγμα. Η πρώην πεθερά μου και η πρώην γυναίκα μου καταστράφηκαν», ανέφερε ο Νίκος Γαλανός.

«Στα χρόνια της χούντας έμειναν φυλακή! Έφαγαν 5-6 χρόνια. Ο Τάκης (σ.σ. αδελφός Χρυσούλας) τον έπιασαν με προκηρύξεις. Εγώ τη γλίτωσα, αν και με φώναξαν δύο φορές στην ασφάλεια, γιατί είχα χωρίσει πριν από την 21η Απριλίου. Εγώ δεν είχα επαφή με τη Χρυσούλα. Όταν με φώναξαν και μου έκαναν ερωτήσεις τους είπα “Δεν είχα ιδέα”. Γι' αυτό ήταν ο λόγος νομίζω που γλίτωσα. Όταν βγήκε η Χρυσούλα από τη φυλακή, πήγα, ήταν ένα σοκ. Καταστράφηκαν. Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό, έφυγαν, πήγαν στη Γερμανία», δήλωσε ο Νίκος Γαλανός.



Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε από καρδιάς για τη σχέση που είχε με τη συνάδελφό του Κάτια Δανδουλάκη, η οποία και έμεινε ένα βήμα πριν από τα σκαλιά της εκκλησίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Γαλανός εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «αν δεν μίλαγε η Κάτια, εγώ δεν θα το έλεγα ποτέ ότι υπήρξαμε αρραβωνιασμένοι. Όπως και δεν το είχα πει ποτέ. Ήμασταν αρραβωνιασμένοι και πηγαίναμε για γάμο. Με δαχτυλίδι, επίσημα. Ήμασταν μαζί δύο-δυόμισι χρόνια. Εκείνη την εποχή, τα ανάλογα σήμερα είναι μέσα από τα social media, εμείς τα είχαμε με τα περιοδικά και τα εξώφυλλα». «Μιλάμε για χαμό με όλα αυτά! Τις συνεντεύξεις και όλα όσα γίνονταν τότε. Εμένα όμως δεν μου άρεσε να μιλάω, δεν μου άρεσε ποτέ να αναφέρομαι ούτε στα προσωπικά μου αλλά ούτε και στα προσωπικά των άλλων. Όπως επίσης δεν δεχόμουν όταν μου έλεγαν κάτι για κάποιον ή κάτι για εμένα». «Ερχόταν δηλαδή κάποιος και μου έλεγε "μου είπαν για σένα αυτό" και εγώ έλεγα "ποιος είναι αυτός που μου το είπε τώρα; Ο τάδε, καλά. Τον εκτιμώ; Όχι". Έτσι σκεφτόμουν μέσα μου και ούτε καν έδινα καμία σημασία», πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Γαλανός στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.