Η Μαρίνα Σάττι πήρε το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, καθώς ρίχνοντας το «Ζάρι» της εντυπωσίασε τους Ευρωπαίους και χάρισε στην Ελλάδα την πρόκριση.

*Διαβάστε εδώ: Eurovision 2024 - Β' ημιτελικός: Η Μαρίνα Σάττι στον τελικό - Ποιες είναι οι υπόλοιπες χώρες που πέρασαν

Παρά το γεγονός ότι η Μαρίνα Σάττι χθες το βράδυ, στον β’ ημιτελικό της Eurovision, ήταν άρρωστη με φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό, «τα έδωσε όλα» και εξασφάλισε στην Ελλάδα μία θέση στον τελικό, που θα γίνει αύριο Σάββατο 11/05.


Eurovision 2024: Σε τι θέση εμφανίζεται η Μαρίνα Σάττι στον μεγάλο τελικό

Μετά το τέλος του β’ ημιτελικού όλοι οι διαγωνιζόμενοι «έριξαν κλήρο» για να μάθουν σε ποια θέση θα εμφανιστούν εκ νέου στον Grand Final, σύμφωνα με βίντεο που ανέβηκε στη σελίδα της Eurovision στο Instagram.

Η Μαρίνα Σάττι τράβηξε μέσα από ένα μπολ γεμάτο χαρτάκια που έγραφαν είτε «πρώτο μισό» είτε «δεύτερο μισό» ή δεν θα έγραφε τίποτα.

Με το άδειο χαρτί, οι παραγωγοί επιλέγουν ένα μισό για καλλιτέχνες, μόλις αποκαλυφθούν όλοι οι φιναλίστ, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των εμφανίσεων.

Η ελληνική συμμετοχή θα εμφανιστεί 12η στη σειρά των φιναλίστ, αφού η Μαρίνα Σάττι πέτυχε ένα χαρτί που έγραψε «πρώτο μισό».


Η Silia Kapsis, η εκπρόσωπος της Κύπρου, θα εμφανιστεί στο «δεύτερο μισό» της βραδιάς και συγκεκριμένα 20ή.


Με ανάρτηση στο Instagram, η Eurovision ανέβασε την τελική λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες και τη σειρά με την οποία θα ανέβουν στη σκηνή του Μάλμε.

Marina Satti - ZARI (LIVE) | Greece 🇬🇷 | Second Semi-Final | Eurovision 2024



Η σειρά των χωρών στον τελικό της Eurovision 2024

Σουηδία
Ουκρανία
Γερμανία
Λουξεμβούργο
Ολλανδία
Ισραήλ
Λιθουανία
Ισπανία
Εσθονία
Ιρλανδία
Λετονία
Ελλάδα
Ηνωμένο Βασίλειο
Νορβηγία
Ιταλία
Σερβία
Φιλανδία
Πορτογαλία
Αρμενία
Κύπρος
Ελβετία
Σλοβενία
Κροατία
Γεωργία
Γαλλία
Αυστρία