Θρίαµβος της Ελένης Φουρέιρα, υψηλή τηλεθέαση της ΕΡΤ, πρόκριση της Κύπρου και Βατερλό των παρουσιαστών Θανάση Αλευρά και Ζερόµ Καλούτα.

Αυτοί είναι επιγραµµατικά οι τίτλοι που χαρακτηρίζουν τον Α' Ηµιτελικό της Eurovision, ο οποίος µεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης από το πρώτο κανάλι της δηµόσιας τηλεόρασης. Σηµείωσε υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης και συγκεκριµένα 22,6% στο σύνολο και 26,4% στο δυναµικό κοινό 18-54 ετών.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024 - H Ελένη Φουρέιρα μάγεψε το κοινό με το φόρεμα της Σήλιας Κριθαριώτη

 

Eurovision 2024: Τα highlights της βραδιάς 

Η βραδιά άνοιξε µε την εκθαµβωτική Ελένη Φουρέιρα, η οποία ερµήνευσε το «Fuego», το τραγούδι που έχει χαρίσει την υψηλότερη θέση στην Κύπρο στον µουσικό διαγωνισµό και συγκεκριµένα τη δεύτερη το 2018.

Η Κύπρος ήταν αυτή που άνοιξε το διαγωνιστικό κοµµάτι. Η 17χρονη Silia Kapsis ερµήνευσε στη σκηνή το «Liar» σε µία όµορφη χορογραφία. Φόρεσε λευκό crop top και παντελόνι κεντηµένα µε πέτρες, δηµιουργίες του Στέλιου Κουδουνάρη. Η τραγουδίστρια προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου.

Ο Baby Lasagna, ο οποίος εκπροσωπεί την Κροατία µε το τραγούδι «Rim Tim Tagi Tim», επιβεβαίωσε µε την εµφάνισή του τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για τη φετινή νίκη της Eurovision.

Η τελική δεκάδα που προκρίθηκε από τον πρώτο ηµιτελικό στον τελικό είναι η εξής: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεµβούργο.

Δείτε ακόμη: Eurovision 2024: Άρρωστη η Μαρίνα Σάττι - Ταλαιπωρείται από φαρυγγίτιδα και υψηλό πυρετό - Διέρρευσε όλη η τηλεοπτική εμφάνιση της ελληνικής αποστολής

Eurovision 2024: Απογοήτευσαν ο Θανάσης Αλευράς, ο Ζερόµ Καλούτα και το "Eurovision Night"

Πολύ κατώτερο των προσδοκιών αποδείχθηκε το νέο σχολιαστικό δίδυµο παρουσιαστών της Eurovision, οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόµ Καλούτα. Ήταν άνευροι, διεκπεραιωτικοί, αλλά κυρίως αδιάβαστοι για τον θεσµό, σε αντίθεση µε τους προκατόχους τους Γιώργο Καπουτζίδη και Μαρία Κοζάκου.

Κατώτερη των προσδοκιών ήταν και η εκποµπή «Eurovision Night», που προηγήθηκε µε την Τζένη Μελιτά, χωρίς κανένα στοιχείο έκπληξης για τον πανευρωπαϊκό µουσικό διαγωνισµό.

Δείτε επίσης: Ελένη Φουρέιρα: "Εμείς δεν είχαμε μαντίλι όπως η Μαρίνα Σάττι, είχαμε στείλει μήνες πριν τη χορογραφία"

 

Tip: Απόψε στις 22:00 θα προβληθεί ο Β' Ηµιτελικός της Eurovision, στον οποίο εµφανίζεται η Ελλάδα στην τρίτη θέση µε τη Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «Zari».

Η σειρά εµφάνισης των χωρών στον Β' Ηµιτελικό: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, ∆ανία, Αρµενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία.

Στον Β' Ηµιτελικό από τις «Big Five» εµφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό του Σαββάτου.

Δείτε ακόμη: Eurovision 2024: Η Ιρλανδή εκπρόσωπος “καρφώνει” την EBU - “Με ανάγκασαν να αλλάξω τα συνθήματα για την Παλαιστίνη”

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 9/5/2024