Η πολυαναµενόµενη συνάντηση της Χριστίνας µε τον χαµένο γιο της έρχεται στο νέο επεισόδιο της σειράς «Famagusta», την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 22.40, στο Mega.

Έχοντας αφήσει πίσω τους όσα τους εµπόδιζαν, µητέρα και γιος θα ξαναζήσουν τις τραυµατικές στιγµές του αποχωρισµού. Η Χριστίνα περιγράφει στην κάµερα του ντοκιµαντέρ τα γεγονότα που σηµάδεψαν τη ζωή της για πάντα µετά την τουρκική εισβολή του ’74. Η Σιµώνη εκλιπαρεί τον Μάικλ να διακόψουν την παράνοµη σχέση τους, όµως εκείνος αντιστέκεται. Η Μαριάννα παίρνει µια παράτολµη απόφαση που θα ξαφνιάσει τον Θοδωρή στη φυλακή. Η Σοφία µαθαίνει έντροµη ότι ο γιος της γνωρίζει πως είναι υιοθετηµένος. Πιο αναλυτικά, σε flashback από το 1974 ο φοιτητής Αντρέας στο Λονδίνο συναντά τυχαία τον ενός έτους Μάικλ…

Στο σήµερα η Σοφία ενηµερώνει τη Μαίρη ότι ο Μάικλ γνωρίζει πως είναι υιοθετηµένος και ζητά τη βοήθειά της. Η Χριστίνα αφηγείται στην κάµερα του ντοκιµαντέρ όλα τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην εισβολή και µιλά εκ βαθέων για την προσωπική τραγωδία που βίωσε. Η Ιφιγένεια νιώθει ανήµπορη µπροστά στις αναπόφευκτες εξελίξεις γύρω από την κατάσταση της υγείας του Παύλου. Ο Μάικλ και η Σιµώνη -γεµάτη ενοχές για την απιστία της- περνούν ένα παθιασµένο διήµερο µαζί στο Λονδίνο. Η παράτολµη Μαριάννα επισκέπτεται τον Θοδωρή στη φυλακή και του ανακοινώνει ότι θα τον υπερασπιστεί στην έφεση, καθώς θέλει το παιδί τους να µεγαλώσει µε τον πατέρα του.

Δείτε επίσης: Famagusta επόμενα επεισόδια: Οδυνηρός χωρισμός Μάικλ με Σιμώνη

Η Σιµώνη παραδέχεται στον Μάικλ πως η σχέση τους είναι αδιέξοδη, γιατί δεν µπορεί να χωρίσει τον σύζυγό της, όµως εκείνος αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Η σειρά παρουσιάζει την ελληνοκυπριακή οικογένεια Σέκερη, που σήµερα ζει στην ελεύθερη Κύπρο, µε καταγωγή από την περίκλειστη πόλη της Αµµοχώστου. Η οικογένεια ζει µε το βάρος της απώλειας του πρωτότοκου γιου της, όταν τον Αύγουστο του 1974 κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στο νησί («Αττίλας 2») αρπάχτηκε το βρέφος από την αγκαλιά της µητέρας του και από τότε αγνοείται η τύχη του.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 10/5/2024