Κατά καιρούς, µε αφορµή κάτι «τελειωµένες» µεταγραφές τύπου Αρούλη Σπηλιωτόπουλου, εµφανίζονται κάτι φαντάσµατα του παρελθόντος και κάνουν λόγο για τους υπόγειους διαύλους ανάµεσα στην Κουµουνδούρου και τον παλιό Καραµανλή. Αυτό συνέβη και προσφάτως µε αφορµή την είδηση της συνεργασίας ενός τελειωµένου ουσιαστικά πολιτικού, του Σπηλιωτόπουλου, µε τον Κασσελάκη.

Επειδή όλα τα σενάρια αρχίζουν να βυθίζονται στην πραγµατικότητα, εν προκειµένω σπεύδω να σας πω ότι ο Καραµανλής πρέπει να έχει να µιλήσει πάνω από 15 χρόνια µε τον Σπηλιωτόπουλο. Αν κρίνω από κάτι κοινούς γνωστούς, όχι µόνο δεν του µιλάει, αλλά απεναντίας δείχνει µια γενικότερη δυσανεξία για τον άνδρα.

Επί τη ευκαιρία, να σας πω ότι όσοι εσχάτως είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο που διατηρεί όπισθεν της αµερικανικής πρεσβείας διαπίστωσαν κάτι σαν… παραίτηση. Κι όταν αναφέροµαι σε παραίτηση, αντιλαµβάνεστε ότι σε καµία περίπτωση δεν τη συνδέω µε κάτι θεσµικό, που δεν υφίσταται άλλωστε, µε δεδοµένο ότι απ’ όπου ήταν να παραιτηθεί ο πρόεδρος της καρδιάς µας, παραιτήθηκε. Αναφέροµαι αποκλειστικά και µόνο σε παραίτηση ψυχολογική. Για να το κάνω πιο λιανά, ο Καραµανλής δείχνει να έχει βαρεθεί και να µη θέλει να ασχοληθεί µε τίποτα, ούτε καν µε την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 03/05/2024