Με αφορμή την χθεσινή αποφυγή του Μητσοτάκη να απαντήσει για το αν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία το 2027, το Big Mouth του parapolitika.gr παραθέτει κάποιες σκέψεις και σενάρια σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του πρωθυπουργού.

Μετά τις «κρίσεις» σε επίπεδο ευρωπαϊκών αξιωμάτων, ακολουθεί η επιλογή του επόμενου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με βάση τα προβλεπόμενα, η διαδικασία θα ξεκινήσει το 2027 και η θητεία του επόμενου Ευρωπαίου τραπεζίτη θα αρχίσει να μετρά από το 2028. Πρόκειται για μία θέση που κατά κοινή παραδοχή θα ταίριαζε απόλυτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα συγχρονιζόταν τέλεια και µε το πέρας της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας.

Πάντως το σενάριο με τον Μητσοτάκη να σκέφτεται σοβαρά μια ενδεχόμενη πρόταση για να αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΤ, συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, από την ενδεχόμενη πρόταση να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Μια και το ‘φερε η κουβέντα, σε σχέση με το τι θα κάνει το μακρινό 2027 και αν θα διεκδικήσει μια τρίτη εκλογική νίκη, βρήκα την ευκαιρία να σας παραθέσω κάποιες από τις σκόρπιες σκέψεις που κατά καιρούς μου έρχονται σε αυτό το διαταραγμένο μυαλό. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι μετά τις «κρίσεις» σε επίπεδο ευρωπαϊκών αξιωμάτων, τα οποία απεχθάνεται ο πρόεδρος Μητσοτάκης, ακολουθεί η επιλογή του επόμενου επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Με βάση τα προβλεπόμενα, η διαδικασία θα ξεκινήσει το 2027 και η θητεία του επόμενου Ευρωπαίου τραπεζίτη θα αρχίσει να μετρά από το 2028. Μιλάμε για μία θέση που κατά κοινή παραδοχή θα «πήγαινε κουτί» στον Μητσοτάκη, αφήστε που θα συγχρονιζόταν και µε το πέρας της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας. Επειδή, μάλιστα, χθες απέφυγε, και ορθώς, να απαντήσει για το αν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία το 2027, σκέφτηκα ότι αν του πρότειναν να αναλάβει επικεφαλής της ΕΚΤ, μήπως θα το σκεφτόταν πιο σοβαρά, από την ενδεχόμενη πρόταση να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, την οποία θα απορρίψει με το άκουσμά της.