Ο Στέφος και οι σωµατοφύλακες

Σε µια εξόχως σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ηπείρου, Γιάννης Στέφος, µιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθµό για την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη. Ο κ. Στέφος κατήγγειλε ότι κάποιοι από το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη, που παριστάνουν τους βασιλικότερους του βασιλέως, έδωσαν εντολή να τον αποµακρύνουν από τον χώρο της κοµµατικής εκδήλωσης. «Ενόσω µιλούσαµε µε τη γραµµατέα του Στέφανου Κασσελάκη, µε πλησιάζει ένας από την ασφάλεια του προέδρου και µου λέει “πρέπει να αποµακρυνθείτε από την αίθουσα”. Αστυνοµικός ήταν, το έχω διασταυρώσει. Του λέω “ξέρετε ποιος είµαι;”. Μου απαντά “ξέρουµε καλά ποιος είστε”. Προφανώς εγώ βγήκα παραπέρα, πήγα στον προαύλιο χώρο, όπου και ξαναµίλησα µε τη συνεργάτιδά του. Προφανώς πήρε κάποια εντολή ο αστυνοµικός, διότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν τον εαυτό τους ότι είναι σωµατοφύλακες του προέδρου, βασιλικότεροι του βασιλέως και µπορούν να παραγοντίζουν ασύστολα. Λίγοι είναι αυτοί, αλλά είναι ίδιοι πάντα και η περπατησιά τους είναι τέτοια για να επιβιώσουν πολιτικά», ανέφερε ο κ. Στέφος, ο οποίος έπειτα από αυτή την απρέπεια σε βάρος του απέστειλε επιστολή διαµαρτυρίας.

Στον κ. Στέφο ζήτησε συγγνώµη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στ. Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, χαρακτηρίζοντας το όλο περιστατικό απαράδεκτο. Σύµφωνα µε τον κ. Στέφο, όλο αυτό που συνέβη δεν πρόκειται περί παρεξήγησης αλλά περί αθλιότητας. «∆εν αντέδρασα εκείνη τη στιγµή, διότι θα επισκιαζόταν η επίσκεψη του προέδρου αν έκανα επεισόδιο, που δεν είναι του χαρακτήρα µου. Κράτησα την αυτοκυριαρχία µου, διαφορετικά θα γινόµασταν θέατρο σε όλη τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι «κακές γλώσσες» αναφέρουν πως το πρόσωπο που έδωσε εντολή στον αστυνομικό του Στ. Κασσελάκη να απομακρύνει τον πρώην βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Στέφο, απ’ την κομματική εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος ήταν μια ξανθιά κυρία, μέλος της ΚΕ του κόμματος, που φιλοδοξεί να είναι η επόμενη βουλευτής στον Νομό Ιωαννίνων.

Πόσα αυτογκόλ αντέχει ο Πολάκης;

Και να θες να ασκήσεις κριτική στον Κ. Μητσοτάκη για την ακρίβεια, κυρίως επειδή τις πρωτοβουλίες που αναλαµβάνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο εναντίον των πολυεθνικών εταιρειών έπρεπε να τις δροµολογήσει νωρίτερα, έρχεται ο Π. Πολάκης να κάνει την τρίχα τριχιά, προβάλλοντας στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αναξιόπιστα συγκριτικά στοιχεία για τις τιµές των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το αποτέλεσµα είναι να µην µπορεί να πάρει κανένας στα σοβαρά την αντιπολίτευση που ασκεί πάνω στο συγκεκριµένο ζήτηµα.

Ο Π. Πολάκης, νοµίζοντας πως οτιδήποτε γράφει στο Fb θα γίνει πιστευτό και σεβαστό σαν τις δέκα εντολές του Μωυσή, δηµοσίευσε την ανάρτηση φίλης του, η οποία βρέθηκε στην Ολλανδία και κατέγραψε τιµές για διάφορα ζαρζαβατικά. Πιπεριές, µπρόκολα, κουνουπίδια, ντοµάτες κ.ά. Η φίλη αυτή του Πολάκη ισχυριζόταν πως οι τιµές στα συγκεκριµένα προϊόντα είναι χαµηλότερες από ό,τι στην Ελλάδα, συνοδεύοντας την ανάρτηση µε καταγγελίες εναντίον του Κ. Μητσοτάκη, τις οποίες στη συνέχεια πολλαπλασίασε ο αψύς Κρητικός. Και εκεί που όλοι «καταριούνται» τον Κ. Μητσοτάκη σκάει µύτη στη συζήτηση ένας «µανάβης», γράφοντάς τους πως οι τιµές που αναγράφονται στην Ολλανδία ως πιο φτηνές αφορούν άλλη ποσότητα. Προφανώς, ο συγκεκριµένος κύριος ήξερε και καλά αγγλικά και να διαβάζει τις τιµές. ∆ιότι εκεί που ο Π. Πολάκης ανέβασε φωτογραφία της φίλης του πως οι πιπεριές στην Ολλανδία έχουν 1,29 δεν είχε προσέξει πως τόσο κοστίζει µόνο η µία πιπεριά. Όχι το κιλό. Στην Ελλάδα το κιλό οι πιπεριές δεν έχουν ούτε 2 ευρώ. Και ο Π. Πολάκης, για να καταγγείλει την κυβέρνηση πως ευνοεί την αισχροκέρδεια, συνέκρινε µια πιπεριά στην Ολλανδία που κοστίζει 1,29 ευρώ µε το ένα κιλό πιπεριές στην Ελλάδα που τις βρίσκεις κάτω από 2 ευρώ.

Το πήρε απόφαση η Ράνια Σβίγκου

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επειδή έχει πάρει χαμπάρι πως αν δεν τα πάει καλά στις ευρωεκλογές θα του ξανατραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια όσοι τον θεωρούν ακατάλληλο να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να στήσει τα όργανα του κόμματος στα δικά του μέτρα, ώστε την επομένη της 9ης Ιουνίου να μη διαθέτουν θεσμικό κύρος πρόσωπα που τα θεωρεί μη αρεστά. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κουμουνδούρου έχει γίνει ο κακός χαμός, διότι με άνωθεν εντολή έχουν δρομολογηθεί αλλαγές στη σύνθεση του οργανωτικού γραφείου του κόμματος. Έχουν τεθεί στο περιθώριο πρόσωπα που θεωρούνται μη φιλικά προς τον πρόεδρο, ενώ εκείνη που φέρεται να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις, καθώς δείχνει να έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι στη νέα τάξη πραγμάτων στο κόμμα «αποφασίζει και διατάσσει ο αρχηγός», είναι η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 20/5