Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, που σύμφωνα με μαρτυρία εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, μεσολάβησε και «τακτοποίησε» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη, όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ , το 2007, ζητούσε την παραίτηση του τότε υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα, μετά τις αποκαλύψεις για το σπίτι του στο Κορωπί.

Την αποκαλυπτική μαρτυρία της εργαζόμενης έφερε στο φως ττης δημοσιότητας η εφημερίδα «Παραπολιτικά».

«Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και ημέρες, δήλωσε ευθαρσώς ότι ο κ. Μαγγίνας έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Από τη σημερινή τόσο καθυστερημένη παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης, το πραγματικό ζήτημα του ανακύπτει για τη χώρα, είναι ο τρόπος λειτουργίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος τόσες ημέρες έκανε απέλπιδες προσπάθειες να συγκαλύψει τις παρανομίες του υπουργού του, να κρατήσει τον κ. Μαγγίνα στην θέση του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης.

«Σε κάθε περίπτωση, μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης και την σημερινή παραίτηση Μαγγίνα, η πολιτική και η ηθική νομιμοποίηση των δήθεν μεταρρυθμίσεων του κ. Καραμανλή, κατέρρευσε και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» συμπλήρωσε.

«Η παραίτηση του Β.Μαγγίνα δεν αθωώνει, ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς είναι εκτεταμένα στα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική εξουσία και υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την αποχώρηση του υπουργού Απασχόλησης από την κυβέρνηση.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της» σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Χρειάζεται να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, ώστε να της υψώσουν μεγαλύτερα εμπόδια και να διαμορφώσουν κοινωνικοπολιτικούς όρους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη νικηφόρο αντεπίθεση».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για «πρώτη ήττα της κυβέρνησης μετά τις εκλογές», ενώ τονίζει ότι η παραίτηση του κ. Μαγγίνα, «πέρα από την επίκληση λόγων ευθιξίας, συνιστά υποχώρηση της κυβέρνησης, κάτω από την πίεση της κοινωνίας, στο ζήτημα του Ασφαλιστικού».

«Η μεταρύθμιση του Ασφαλιστικού δείχνει την απορρύθμιση της κυβέρνησης. Είναι ο τρίτος υπουργός που αποπέμπεται από το συγκεκριμένο υπουργείο. Η κυβέρνηση λάθος αρμενίζει το σκάφος και δε φταιει ο ελληνικός λαός να πιάσει ξέρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.