Την πλατεία Συντάγματος ή την πλατεία Κοτζιά ζήτησε ο Έντι Ράμα για να κάνει το σόου του, ανήμερα δηλαδή της συμπλήρωσης ενός έτους από τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη, ο Χάρης Δούκας όμως τον «γείωσε», προτρέποντας τους υπευθύνους της αλβανικής πρεσβείας, οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί του, να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία, που σημαίνει ότι θα έπρεπε πρώτα να πάρουν την άδεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Έντι Ράμα εξέφρασε την έκπληξή του από τις αντιδράσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψή του στην Αθήνα


Οι αποκαλύψεις του «Big Mouth» για τo παρασκήνιο της φιέστα του Έντι Ράμα 

Εν τω μεταξύ όλο τo παρασκήνιο που προηγήθηκε σχετικά με τη φιέστα του Αλβανού πρωθυπουργού περιγράφει εκτενώς και με λεπτομέρειες η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr.

Γράφει συγκεκριμένα: «Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, τελικώς δεν κατέστη δυνατόν να πεισθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μετά τις ευρωεκλογές την προεκλογική συγκέντρωση των εν Αθήναις Αλβανών. Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει τα όσα έχουν διαδραματιστεί το τελευταίο εικοσαήμερο, ο Ράμα αποφάσισε να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση Αλβανών στην Αθήνα, ενόψει των εκλογών του 2025. Αν ήταν χριστιανός ορθόδοξος, θα πίστευα ότι έχει δει κανένα όνειρο σαν κι αυτά που έβλεπε πριν πεθάνει η συχωρεμένη η γιαγιά μου, με τη Δευτέρα Παρουσία. Επειδή, όμως, είναι σχεδόν άθεος, καταλαβαίνω ότι ο λόγος που επέμεινε να πραγματοποιήσει την άκαιρη πολιτική εκδήλωση έχει έναν και μόνο στόχο. Να δημιουργήσει πρόβλημα στον πρόεδρο Μητσοτάκη.

Από τούτη εδώ τη στήλη διαβάσατε για την ανεπανάληπτη, οφείλω να ομολογήσω, προσπάθεια που κατέβαλε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, με το που έμαθε ότι ένας ιδιώτης που διαχειρίζεται την ολυμπιακή εγκατάσταση είχε ενοικιάσει στους Αλβανούς τον συγκεκριμένο χώρο για την ομιλία του Ράμα. Ο εν λόγω αυτοδιοικητικός, που διακρίνεται για τη θεσμική του προσήλωση, επικοινώνησε με την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να λάβει τις σχετικές οδηγίες. Αυτό δηλαδή που προφανώς δεν έκανε η παλιά πολιτεύτρια της ΝΔ (ιδιότητα κι αυτή για να υπάρχει στο βιογραφικό σου) Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η οποία, όπως αναφέρουν κάτι περίεργες πηγές, έδωσε την απαιτούμενη άδεια για να πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση Ράμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εκτός κι αν δεν το πήρε καν χαμπάρι και το διάβασε από κάτι δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την παραμονή του Πάσχα.

Πάντως, όπως και να ’χει, μετά το “πολιτεύτρια” δεν θα ήταν και το καλύτερο για το πολιτικό της βιογραφικό να συμπεριληφθεί σε αυτό ότι είναι ο άνθρωπος που παραχώρησε τον χώρο που εποπτεύει πολιτικά για να μαζευτούν 5.000- 6.000 Αλβανοί και να πανηγυρίζουν. Η αίθουσα που θα παραχωρήσει η Τσιλιγκίρη θα είναι αυτή του αμφιθεάτρου “Μελίνα Μερκούρη” που χωράει μετά μεγάλης δυσκολίας χίλια άτομα. Οπότε όσοι παραπάνω προσέλθουν θα τη βγάλουν στον εξωτερικό χώρο του ΣΕΦ».

Κακλαμάνης: Να απαγορεύσουμε τη συγκέντρωση

Να απαγορευτεί στον Έντι Ράμα να οργανώσει και να παραστεί σε συγκέντρωση Αλβανών στην Αθήνα ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που ως γνωστόν δεν μασάει τα λόγια του κι όταν έχει κάτι να πει το λέει ευθαρσώς και επωνύμως.

«Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο Μπελέρης στη φυλακή και εμείς να υποδεχόμαστε και να επιτρέπουμε στον Έντι Ράμα να μιλήσει σε ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα. Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση. Η δική μου θέση είναι αυτή», είπε ο κ. Κακλαμάνης και έφερε σαν παράδειγμα το μπλόκο της Άνγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπενθυμίζω ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε να πάει να μιλήσει στους Τούρκους της Γερμανίας προεκλογικά και η Μέρκελ τού το απαγόρευσε. Του είπε “όχι προεκλογική εκδήλωση”», σημείωσε στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως η φιέστα Ράμα πρέπει να απαγορευθεί.