Στόχο «κομματικών διώξεων» αποτελούν οι νοσηλευτές στη χώρα μας, ισχυρίζεται μετά βεβαιότητας ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Ο ίδιος, πάντως, δεν μας εξηγεί το γεγονός ότι, ενώ το κόμμα του πιστεύει ότι οι νοσηλευτές μας διώκονται κομματικά από την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει τεκμηριώσει με πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις μερικά παραδείγματα από αυτή την εικαζόμενη από τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο συμπεριφορά της κυβέρνησης…

Για την Ιστορία, η σχετική γραπτή δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:

“Φέτος, γιορτάζουμε τις μητέρες, μαζί με τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας, την ίδια ημέρα. Είναι απόλυτα ταιριαστό, οι άνθρωποι που μας φροντίζουν με αυταπάρνηση στις πιο αδύναμες στιγμές μας, να τιμώνται την ίδια ημέρα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, τη στιγμή που η μητρότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη, λόγω της ανυποχώρητης ακρίβειας, οι νοσηλευτές μας είναι εξαιρετικά χαμηλά αμειβόμενοι, ενώ οι ίδιοι αποτελούν στόχο κομματικών διώξεων και πολλοί εξ αυτών παραμένουν "όμηροι" του κομματικού κράτους, ως συμβασιούχοι, έχοντας ένα επισφαλές εργασιακό καθεστώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας και ανάταξης του Ε.Σ.Υ ώστε την επόμενη φορά να γιορτάσουμε τις μητέρες και τους νοσηλευτές μας, όπως τους αξίζει”.