Μπορεί να αποκλείστηκε από το Madrid Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ελληνική εκπροσώπηση όμως θα υπάρχει αφού η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) συνεχίζει στις... υψηλές πτήσεις και με άνετη νίκη με 2-0 σετ (1-6, 3-6) επί της Σλόαν Στέφενς (Νο33) εξασφάλισε την παρουσία της ση φάση των "16" του τουρνουά στην Μαδρίτη. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταιγιστική, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβληθεί και έτσι σε 1 ώρα και 4 λεπτά "καθάρισε" την πρόκριση στην επόμενη φάση όπου θα διασταυρώσει τα ξίφη της με μια εκ των Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια - Έμα Ναβάρο την προσεχή Δευτέρα (29/04)!


Αξίζει να τονιστεί ότι η Σάκκαρη στα δυο παιχνίδι απου έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Madrid Open, δεν έχει χάσε ούτε ένα σετ, ενώ η Στέφενες που προερχόταν από 7 σερί νίκες στο χώμα, κατάφερε να πάρει μόλις τέσσερα gamesΑυτή ήταν και η δεύτερη συνάντησή τους στο WTA Tour όπου και η Σάκκαρη έκανε το 2/2 δείχνοντας την κυριαρχία της.

"Αέρα" στις "16" του Madrid Open η Μαρία Σάκκαρη

Η Σάκκαρη μπήκε... φουριόζα στο πρώτο σετ, κατέκτησε το πρώτο game χάνοντας μόλις δυο πόντους, ενώ αν και η Στέφενς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, είδε την Μαρία να περνά στην... αντεπίθεση. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταγιστική και με επίδειξη δύναμης έκανε σερί 5-0 κατακτώντας με χαρακτηριστική ευκολία το πρώτο σετ με 1-6. Στι 78% έφτασε το ποσοστό του πρώτου σερβίς της.

Η Μαρία με... φόρα από το εντυπωσιακό πρώτο σετ, έσπασε με το... καλημέρα το σερβίς της Αμερικανίδας η οποία μετά από έξι διαδοχικά χαμένα games, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Μάλιστα, η Στέφενς μ' ένα δικό της ξέσπασμα κατάφερε να προηγηθεί σε δυο περιπτώσεις (2-1, 3-2) ωστόσο η Σάκκαρη με... σύμμαχο το σερβίς της, έβγαλε αντίδραση με δυο break για το 4-3 και το 6-3 και έκανε το 2-0 στα σετ.

H Σάκκαρη ολοκλήρωσε το ματς με 18 winners και 2 άσους, σ’ αντίθεση με την Στίβενς που είχε μόλις 6 winners και έναν άσο. 15 ήταν τα αβίαστα για τη Μαρία και 16 για την Αμερικανή, ενώ υπέπεσε και σε 2 DF η Μαρία. Παράλληλα, η Ελληνίδα τενίστρια είχε 77% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (20/26).