Ανεπίδεκτη μαθήσεως η Λίβερπουλ! Για πολλοστή φορά στη φετινή Premier League, αν και ήταν καλύτερη, βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρ' ότι κατάφερε να προηγηθεί έστω και με τη βοήθεια της... τύχης (αυτογκόλ του Αρεολά) κατάφερε να απωλέσει τους τρεις βαθμούς δεχόμενη την ισοφάριση από την Γουέστ Χαμ για το τελικό 2-2 στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής που αφήνει μόνο "πικρή" γεύση στους "Reds" στην προσπάθεια τους να στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας.


Όσο καλύτεροι και αν ήταν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Κλοπ έχασαν τη συγκέντρωση τους σε κρίσιμα σημεία, σπατάλησαν όπως πάντα αρκετές ευκαιρίες και μοιραία έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας από το "London Stadium" ο οποίος τους ανέβασε στους 75 βαθμούς. Στην τρίτη θέση η ομάδα του Κλοπ που έχει αγώνα περισσότερο από την πρωτοπόρο Άρσεναλ που είναι στην κορυφή με 77 ενώ είναι στο -1 από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι που έχει δυο ματς λιγότερα. Η υπόθεση τίτλος; Δυσκολεύει!

Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα... παρατράγουδα σ' ένα πραγματικά πρωτοφανές σκηνικό για τη Λίβερπουλ! Συγκεκριμένα, όταν ο Σαλάχ περίμενε για να μπει αλλαγή μετά την ισοφάριση της Γουεστ Χαμ είχε μια συζήτηση σε έντονο ύφος με τον Κλοπ. Ο Αιγύπτιος φορ μιλούσε εκνευρισμένα και ο Γερμανός τεχνικός κουνούσε το κεφάλι του, κάτι που προκάλεσε την 'έκρηξη" του Σαλάχ που έκανε κίνηση προς το μέρος του, με τον Νούνες να λειτουργεί ως "πυροσβέστης".

Το περιστατικό είχε και... συνέχεια μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ φυσικά ρωτήθηκε και η απάντησή του ήταν... υποθετικά εμπρηστική: "Αν μιλήσω σήμερα, θα μπει φωτιά". 



Τις ευκαιρίες η Λίβερπουλ, το γκολ η Γουέστ Χαμ

Ο Κλοπ παρέταξε με αλλαγές τη Λίβερπουλ αφήνοντας στον πάγκο τους Σαλάχ και Νούνιες μετά την "πικρή" ήττα από την Έβερτον. Οι "Reds" αν και είχαν τα ηνία, την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήταν πιο απειλητικοί στον αγωνιστικό χώρο τα... χάλαγαν στην τελική ενέργεια. Οι παίκτες του Κλοπ δοκίμασαν σε πολλές περιπτώσεις τα πόδια τους εξαπολύοντας σουτ ωστόσο η μπάλα δεν τους έκανε το... χατίρι και σαν να μην έφτανε αυτό κόντρα στη ροή του αγώνα λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους, είδαν την Γουέστ Χαμ να ανοίγει λογαριασμό στο ματς.

Για πολλοστή φορά θα έλεγε κανείς τη φετινή σεζόν, η Λίβερπουλ δέχτηκε πρώτη γκολ. Στο 43ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κούντους, ο Μπόουεν νίκησε τον Άλισον και με σκαστή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα με 1-0 στους γηπεδούχους στην ανάπαυλα.


Προηγήθηκε η Λίβερπουλ, ισοφάρισε η ψυχωμένη Γουέστ Χαμ

Τρία λεπτά χρειάστηκαν για να έρθει η ισοφάριση για τη Λίβερπουλ που μπήκε αρκετά αποφασισμένη να βρει ένα γρήγορο γκολ. Και το βρήκε στο 48ο λεπτό όταν ο Ρόμπερτσον που βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή της Γουέστ Χαμ, εξαπέλυσε φοβερό  σουτ με το αριστερό το οποίο κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν αρκετά με στόχο να βρουν κι άλλο γκολ το οποίο εντέλει ήρθε έστω και με δόσεις τύχης και αυτογκόλ. Στο 65ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χάκπο δοκίμασε σουτ το οποίο κόντραρε στον Αρεολά και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα και η Λίβερπουλ να προηγηθεί με 2-1.

Η Γουέστ Χαμ φυσικά δεν τα παράτησε. Πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, γνώριζε τις αδυναμίες των φιλοξενούνενων τους οποίους... τιμώρησαν στο 77ο λεπτό. Ο Μπόουεν από σκόρερ έγινε... δημιουργός και με σέντρα από τα δεξιά τροφοδότησε τον Αντόνιο που με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Μετά το... σοκ της ισοφάρισης, η Λίβερπουλ πίεσε με στόχο να βρει το νικητήριο γκολ ωστόσο δεν έφτασαν σε μεγάλη ευκαιρία με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι τέλους το 2-2 και οι φιλοξενούμενοι να αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας στο Λονδίνο.


ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ:
 Αρεολά, Τσουφάλ, Ζουμά, Ογκμπόνα, Έμερσον, Άλβαρες, Σούτσεκ, Πακετά, Κούντους, Μπόουεν, Αντόνιο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακάλιστερ, Έντο, Χράφενμπερχ, Έλιοτ, Χάκπο, Ντίας

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της Premier League

Γουέστ Χαμ - Λίβερπουλ 2-2 (43' Μπόουεν, 77' Αντόνιο/ 48' Ρόμπερτσον, 65' αυτ. Ογκμπόνα)
27/04 17:00 Γουλβς - Λούτον
27/04 17:00 Φούλαμ - Κρίσταλ Πάλας
27/04 17:00 Νιούκαστλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
27/04 17:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι
27/04 19:30 Έβερτον - Μπρέντφορντ
27/04 22:00 Άστον Βίλα - Τσέλσι
28/04 16:00 Μπόρνμουθ - Μπράιτον
28/04 16:00 Τότεναμ - Άρσεναλ
28/04 18:30 Νότιγχαμ - Μάντσεστερ Σίτι