Έγραψε ιστορία το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού με ισοπεδωτική εμφάνιση! Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν τα... δόντια τους στην ισχυρή Φερεντσβάρος στη ρεβάνς των ημιτελικών του EHF European Cup στο κλειστό της Ηλιούπολης και με... σύμμαχο τον κόσμο τους και την επιθετική τους ραψωδία "λύγισαν" τους Ούγγρους με 39-32 και πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό! "Οφείλουμε να παλέψουμε για το τρόπαιο" είχε δηλώσει ενόψει του επαναληπτικού, ο διεθνής εξτρέμ Γιώργος Παπαβασίλης στα parapolitika.gr, κάτι που γίνεται πραγματικότητα!

Οι Πειραιώτες που είχαν φύγει αλώβητοι (28-28) από την Βουδαπέστη στο πρώτο ματς, μπορεί να είχαν δύσκολο έργο κόντρα σε μια από τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού χάντμπολ όμως με φοβερό πάθος, μέταλλο, ψυχή και ασύλληπτη επιθετική λειτουργία, κατάφεραν να "πατήσουν" τους Ούγγρους, να παραμείνουν αήττητοι στην Ευρώπη και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για την κούπα κόντρα σε μια εκ των Βάλουρ - Μινάουρ Μπαΐα Μάρε! Πρώτος σκόρερ ο Σάββας Σάββας με 10 γκολ.

Επιθετικό κρεσέντο από Ολυμπιακό και Φερεντσβάρος στο πρώτο μέρος

Αν και η Φερεντσβάρος μπήκε καλύτερα στο ματς και προηγήθηκε με 1-3, ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα τον ρυθμό του στην επίθεση και ισοφάρισε σε τρεις περιπτώσεις, με τη μία ομάδα να... απαντά στην άλλη για το 6-6. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός στα πρώτα λεπτά και αμφότερες οι ομάδες έδιναν ρεσιτάλ σκοραρίσματος. Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να προηγηθούν με 10-8 και στη συνέχεια με 12-9, ενώ ο Κάβτσιτς "εκτόξευσε" τη διαφορά στους τέσσερις (14-10) ξεσηκώνοντας παράλληλα τους φίλους του Ολυμπιακού που έβλεπαν την ομάδα τους να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα επιθετικά. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 15-13 ωστόσο Σλίβκοβιτς που έμοιαζε ασταμάτητος και έδινε τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους τρεις (16-13). Αν και η Φερεντσβάρος κατάφερε να μειώσει στον έναν σε δυο περιπτώσεις (16-15, 7-16), ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα τριών πόντων και να "κλείσει" το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ του 21-18 με εξαιρετική δείγματα γραφής στην επίθεση και πρώτο σκόρερ τον Σλίβκοβιτς με 6 γκολ.

olympiacos_ferentsvaros_filathloi

Θρίαμβος του Ολυμπιακού και πρόκριση στον μεγάλο τελικό

Στόχος του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος ήταν να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά, κάτι που το κατάφερε. Μπήκε με την ίδια διάθεση στο παιχνίδι και διατήρησε τη διαφορά στα τρία γκολ (24-21). Οι Πειραιώτες με νέο επιθετικό ξέσπασμα, ανέβασαν τη διαφορά στους πέντε (26-21) με το έβδομο γκολ του Σάββα Σάββα, ενώ ο Παπαβασίλης "εκτόξευσε" για πρώτη φορά τη διαφορά στους έξι (28-22). Οι γηπεδούχοι έκαναν ο,τι ήθελαν στην επίθεση και οι Ούγγροι δεν έβρισκαν τις λύσεις στην άμυνα.

Τα έξι γκολ διαφορά έγιναν... επτά με γκολ του Κάβτσιτς (31-24) ο οποίος έγραψε και το 32-25, σ ένα σημείο που ο Ολυμπιακός είχε πετύχει 11 γκολ σε λιγότερο από 13 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάββας πέτυχε το ένατο τέρμα του για το 33-26, ενώ με ένα σερί 3-0 η Φερεντσβάρος κατάφερε να μειώσει σε 33-29. Ο Παπαβασίλης έδωσε... ανάσα σκοράροντας για το 34-29 και στη συνέχεια σε 35-29 σ' ένα αρκετά κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τα 8 γκολ (38-30). Η Φερεντσβάρος μείωσε σε 38-32, ο Ολυμπιακός σκόραρε για το τελικό 39-32 που τον βρίσκει στον μεγάλο τελικό.