Το Περιστέρι μπορεί να μην κατάφερε αυτό που ήθελε στο Final 4 του Basketball Champions League που θα ολοκληρωθεί με τον τελικό της Μάλαγα με την Τενερίφη, όμως άφησε το σημάδι του και φεύγει από το Βελιγράδι σοφότερο. Η ήττα από τη Μούρθια, 87-84, και ο τρόπος που ήρθε δεν πρέπει να αφήνουν με παράπονα τον Βασίλη Σπανούλη και τους παίκτες του. 

Οι φίλοι του Περιστερίου, μεταξύ αυτών και ο Νίκος Ζήσης με τους γιους του, αλλά και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, απόλαυσαν την προσπάθεια της ομάδας τους, παρά το αποτέλεσμα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vvr1nftbjl)

Περιστέρι-Μούρθια: Δεν παράτησε ένα ματς χωρίς σημασία 

Οι άπειροι παίκτες του Περιστερίου, με την εξαίρεση του Τζο Ράγκλαντ που είχε παίξει στο Final 4 του 2022 με τη φανέλα της Λούντβιγκσμπουργκ και είχε τερματίσει τρίτος, πήγαν στο Βελιγράδι για το Final 4 και έδωσαν δύο πραγματικές μάχες με ομάδες που προέρχονται από δυνατότερο πρωτάθλημα και που έχουν πληρέστερο ρόστερ, τις οποίες έχασαν μεν, όχι χωρίς να αγωνιστούν δε. Οι "πρίγκιπες" έμοιαζαν να μένουν από δυνάμεις προς τα τέλη της δεύτερης περιόδου και μέχρι τα μέσα της τρίτης, όταν έμειναν πίσω ακόμα και με 16 πόντους, 55-39, στο 24'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vvjbdqtkc1)

Όμως, ο Σπανούλης, που θα θυμάται τη διοργάνωση καθώς βραβεύτηκε ως ο προπονητής της χρονιάς στο Basketball Champions League, μπόρεσε να εμπνεύσει τους παίκτες του να αγωνιστούν μέχρι τέλους. Παρ' ότι ήταν άστοχοι έξω από τη γραμμή ως και το 28', με 0 στα 9 τρίποντα, μπόρεσαν να βρουν το τρόπο να επιστρέψουν. 



Το Περιστέρι, με τον Ράγκλαντ, ο οποίος πέρασε τους 20 πόντους για 11η φορά στη διοργάνωση, να ηγείται της αντεπίθεσης, αλλά και τον Κένι Γουίλιαμς να σκοράρει από την περιφέρεια, μπόρεσε να πλησιάσει στους δύο πόντους, 77-75, με 2'36'' να απομένουν. Μάλιστα, έβγαλε την άμυνα, αλλά ο Γουέιν Ρένφρο αστόχησε σε ένα δίποντο και η Μούρθια σκόραρε στη δική της επίθεση, για να ξεφύγει με τέσσερις. 

Οι πείσμονες "πρίγκιπες" πλησίασαν ξανά και πήραν το δικαίωμα στην παράταση, ωστόσο ο Τοντόροβιτς, με 11'' να απομένουν, έκοψε το τρίποντο του Νίκου Χουγκάζ. Το σκορ έγινε 87-82 και πήρε την τελική μορφή του στην εκπνοή.