Ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου (8/5-22:00), η ρεβάνς του 2-2 στην “Αλιάντς Αρένα”, αναδεικνύει ένα… θηριώδες νούμερο συναντήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες. Θα είναι η 28η αντάμωσή τους στα Κύπελλα Ευρώπης. Καμία εξ αυτών έγινε οπουδήποτε αλλού από το περίβλεπτο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xryczhm1ex)

Ουδέν ζευγάρι έχει συναντηθεί περισσότερες φορές σε ευρωπαϊκές ομάδες, πολλώ δε μάλλον σε μία. Η Ρεάλ και η Μπάγερν έχουν συγκρουστεί σε βραδιές-ορόσημο για την πρώτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.


Σε ό,τι αφορά τις ρεβάνς, θα είναι η 13η ανάμεσα στις δύο ομάδες, που μαζί έχουν 20 Κύπελλα Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης (14 η Ρεάλ και έξι η Μπάγερν). Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν σε τέτοια αναμέτρηση, ήταν το 2018, το 2-2 του “Μπερναμπέου” που έδωσε την πρόκριση στη Ρεάλ ύστερα από το 2-1 που νίκησε στο πρώτο παιχνίδι του Μονάχου. Έτσι οι “μερένχες” προκρίθηκαν στον τελικό του Champions League, όπου και νίκησαν 3-1 τη Λίβερπουλ και έκαναν το threepeat.


Real Madrid vs Bayern Munich (2 2)(agg 4 3) | UCL Semi-Finals - 2017/18 | Extended Highlights


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου: Το “στίγμα” του 2017


Αυτό ήταν το μόνο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που έληξε στην ισοπαλία. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 7 νίκες και η Μπάγερν 4. Η “βασίλισσα” έχει προκριθεί τις τέσσερις τελευταίες φορές που έπαιξε με την Μπάγερν σε διπλά παιχνίδια.

Οι Βαυαροί έχουν πάντα να υποδεικνύουν φάσεις που η διαιτησία δεν κρατήθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το 2018, ήταν το χέρι του Μαρσέλο. Το 2017, ο προημιτελικός του “Μπερναμπέου” έληξε με σκορ 4-2, αλλά ο Αρτούρο Βιντάλ αποβλήθηκε σε φάση που σήκωσε πολλή συζήτηση, ενώ πολλά σχόλια κάνουν λόγο για παραχάραξη, τουλάχιστον υπό την έννοια ότι δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο θα είχαν υποδείξει τον Πορτογάλο σε θέση οφσάιντ.


Real Madrid vs Bayern Munich 4 2 a e t    UCL 2016 2017   Highlights English Commentary HD


Αν εξαιρεθεί το επιβλητικό 4-0 στο Μόναχο το 2014, όταν η Ρεάλ πέρασε στον πρώτο τελικό Champions League ύστερα από 12 χρόνια και κατέληξε να νικά την Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση, ύστερα από ένα από τα πιο σημαντικά γκολ που έχουν μπει σε τελικό Champions League, την κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στις καθυστερήσεις, δεν έχει νικήσει ποτέ με πάνω από δύο γκολ διαφορά την Μπάγερν.

Αντιθέτως, η κεφαλαιώδης ομάδα του γερμανικού ποδοσφαίρου μεταπολεμικά, έχει να καγχάζει για συντριβές: το 4-1 του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1987 είναι η μία. Τότε, όμως, έχασε από την Πόρτο σε τελικό. Την επόμενη χρονιά, οι Ισπανοί πήραν την εκδίκησή τους με την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά η κατόπιν πρωταθλήτρια Ευρώπης Αϊντχόφεν τους πέταξε εκτός τελικού. 


1987 April 8 Bayern Munich West Germany 4 Real Madrid Spain 1 Champions Cup


Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου: Η απίθανη συγκυρία στο μιλένιουμ

Την έχει νικήσει, επίσης, 4-1 σε μία από τις δύο αναμετρήσεις που δεν αφορούν σε διπλά παιχνίδια. Ήταν για τους ομίλους του Champions League τη σεζόν 1999-00, ενώ προηγουμένως επικράτησε εύκολα και στη Μαδρίτη, 4-2.

Η Ρεάλ, πάντως, δεν περίμενε να περάσει η χρονιά για να πάρει την εκδίκησή της. Η συνάντηση στους ημιτελικούς του Champions League ήταν διαφορετική περίπτωση. Ο Νικολά Ανελκά σκόραρε νωρίς και ο Γενς Γέρεμις έβαλε αυτογκόλ για το 2-0.

Στη ρεβάνς, ο Ανελκά ισοφάρισε το γκολ του Κάρστεν Γιάνκερ, ο Τζιοβάνε Έλμπερ έβαλε την Μπάγερν μπροστά στο σκορ νωρίς, στο 54’, αλλά οι Βαυαροί δεν βρήκαν το τρίτο γκολ που ήθελαν για την πρόκρισή του.

Real Madrid vs Bayern Munich 2-0 All Goals & Highlights ( 2000 UEFA Champions League )


Στην ιστορία του ζευγαριού, διπλό παιχνίδι έχει φτάσει μόνο μία φορά στη διαδικασία των πέναλτι. Το 2011-12, όταν η Μπάγερν έχασε 2-1 στο “Μπερναμπέου”. Και εκείνο το παιχνίδι έμεινε στην Ιστορία για ένα χαμένο πέναλτι, του Σέρχιο Ράμος, που έγινε μία από τις πρώτες ποδοσφαιρικές viral στιγμές στην Ιστορία.

Η Ρεάλ έχει νικήσει άλλη μία φορά την Μπάγερν σε δεύτερο παιχνίδι στο γήπεδό της, 1-0 στους ημιτελικούς του 1987. Αντιθέτως, οι Βαυαροί δεν έχουν, πλην του 2000, άλλη νίκη που δεν έφερε πρόκριση. Το 2-1 στη φάση των “16” το 2007 ήρθε ύστερα από ήττα, 3-2, στη Μαδρίτη, μία συγκυρία που την τελευταία τριετία θα οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση, αφού τότε υπήρχε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί και η πρώτη αντάμωση των δύο ομάδων. Έγινε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών την περίοδο 1975-76 και ήταν σημαδιακή. Δύο χρόνια μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που θεωρήθηκε ότι ο Φραντς Μπεκενμπάουερ υπέσκαψε τις προσδοκίες του Γκίντερ Νέτσερ ώστε να γίνει ο ηγέτης της Δυτικής Γερμανίας, συναντήθηκαν στο δρόμο της Μπάγερν προς την τρίτη σερί κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Γκερντ Μίλερ έβαλε το γκολ της ισοπαλίας με σκορ 1-1 στο “Μπερναμπέου”, στο πρώτο παιχνίδι, και τα δύο της Μπάγερν στη νίκη με σκορ 2-0, που την έστειλε στον τελικό και εν τέλει το τρίτο διαδοχικό Κύπελλο Πρωταθλητριών της, μετά το 2-0 επί της Σεντ Ετιέν.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν έχουν παίξει σε επτά ημιτελικούς, τρεις προημιτελικούς, ενώ έχουν παίξει και δύο φορές στη φάση των "16". Η Ρεάλ έχει επτά προκρίσεις και η Μπάγερν πέντε.