Οι Μπόστον Σέλτικς περίμεναν με ανοικτές... αγκάλες τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στα Playoffs του NBA. Οι "Κέλτες" έχοντας προκριθεί στα πέντε παιχνίδια κόντρα στους Μαϊάμι Χιτ πήραν τις ανάσες τους και επικράτησαν εύκολα των κουρασμένων αντιπάλων τους με 120-95, κάνοντας το 1-0 στη σειρά στην Ανατολή.

Έκαναν το 1-0 στα Playoffs του NBA οι Σέλτικς κόντρα στους Καβαλίερς

Το καθήκον τους έκαναν οι Μπόστον Σέλτικς στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους οποίους κέρδισαν με 120-95 και προηγήθηκαν με 1-0 στη σειρά των Playoffs του NBA στην Ανατολή. Μετά από ένα "εκρηκτικό" πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δέκα πόντων (59-49) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντη "καταιγίδα" των γηπεδούχων που ευστόχησαν συνολικά σε 18(!) σε όλη την αναμέτρηση, γεγονός που τους έδωσε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στη συνέχεια του αγώνα. Το τελικό +25 ήρθε στο φινάλε, όταν πλέον και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν τους αναπληρωματικούς τους

Boston Celtics vs Cleveland Cavaliers Full Game 1 Highlights | May 7 | 2024 NBA Playoffs

Μπράουν και Γουάιτ έδωσαν τη νίκη στους Σέλτικς στα Playoffs του NBA

Πρώτος σκόρερ για τους "Κέλτες" ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν, με τον Αμερικάνο φόργουορντ να πετυχαίνει 32 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Ντέρικ Γουάιτ, με τον γκαρντ της Βοστώνης να "πυροβολεί" έξω από τα 7.25 του Κλίβελαντ και να σκοράρει συνολικά 25 πόντους (7/12 τρίποντα).

Σημαντική συνεισφορά κυρίως στο κομμάτι των ριμπάουντ αλλά και της άμυνας είχαν οι Τζέισον Τέιτουμ και Τζρου Χόλιντεϊ, με τον πρώτο να πετυχαίνει double double με 18 πόντους και 11 "σκουπίδια" και τον δεύτερο να βάζει 14 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ

Jaylen Brown & Derrick White PROPEL The Celtics In Game 1! 🔥| May 7, 2024


Από τους φιλοξενούμενους, εκείνος που έκανε πάλι τη διαφορά για το Κλίβελαντ ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ που πέτυχε 33 πόντους, χωρίς όμως να σκοράρει ούτε έναν στην τελευταία περίοδο της αναμέτρησης. Πολύ καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ ήταν ο Εβάν Μόμπλεϊ που πέτυχε double double με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.