Τον Ολυμπιακό περίμεναν να σπάσει έδρα, η Φενέρμπαχτσε το έκανε. Οι Τούρκοι επικράτησαν στην παράταση της Μονακό στο Game 5 μιας επικής σειράς χάρη σε έναν επικό Νικ Καλάθη, έγιναν η πρώτη ομάδα που "σπάει έδρα" σε πέμπτο παιχνίδι Playoffs της Euroleague και έκλεισαν το ραντεβού τους με τον Παναθηναϊκό AKTOR σε έναν μεγάλο ημιτελικό. Απίθανες βοήθειες του Παπαγιάννη στην άμυνα στο φινάλε, ξέσπασε σε κλάματα ο Μάικ Τζέιμς που έκανε τα πάντα αλλά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Ο Οκόμπο έχασε buzzer-beater νίκης στο τέλος της κανονικής διάρκειας.

Νευρικό ξεκίνημα για Μονακό και Φενέρμπαχτσε

Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με δύο σημαντικές επιστροφές καθώς τόσο ο Τζον Μπράουν από τη μία όσο και ο Τζόναθαν Μότλεϊ από την άλλη, ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα. Και οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα, επιλέγοντας να επιτεθούν κυρίως μέσα από το καλάθι αφού η μπάλα... απλώς δεν έμπαινε από την περίμετρο (0/4 τρίποντα η Μονακό, 0/3 τρίποντα η Φενέρ). Τα ποσοστά στα δίποντα άρχισαν να καλυτερεύουν προς το τέλος του δεκαλέπτου με τους Οκόμπο και Χολ να κάνουν τη διαφορά στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (15-13) όπου η Μονακό έκλεισε προηγούμενη (7/11 δίποντα Μονακό, 6/9 δίποντα Φενέρ).

Η Μονακό λύθηκε επιθετικά αλλά η Φενέρμπαχτσε δεν την άφησε να ξεφύγει

Η "second unit" της Μονακό κατάφερε να βρει ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου με Οκόμπο και Μπλόσομγκεϊμ να δίνουν σκορ στους γηπεδούχους. Παρ' όλα αυτά η Φενέρ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει με τρίποντα των Γουίλμπεκιν και Γκούντουριτς (στο φινάλε των 24' σε σκοτωμένη επίθεση) ενώ και ο Νέιτ Σέστινα βοήθησε για ακόμη μια φορά παίζοντας στο πλάι του Χέιζ-Ντέιβις. 

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς όμως δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με τον Τζέιμς να βρίσκει λύσεις απέναντι στο μαρκάρισμα του Καλάθη ίσως για πρώτη φορά στη σειρά, και τους Ντιάλο και Μπράουν να κάνουν καλή δουλειά πιέζοντας και δημιουργώντας, οι Μονεγάσκοι έφτασαν μέχρι και το +8 (40-32) προτού ο Γουίλμπεκιν τους "κόψει τη φόρα" με δύσκολο τρίποντο (40-35). Ο Αμερικανός λίγο έλειψε μάλιστα να μειώσει μέχρι και το -2 αλλά αστόχησε σε μακρινό buzzer-beater ημιχρόνου.

Όποτε η Μονακό ξέφευγε, η Φενέρμπαχτσε απαντούσε με μακρινά σουτ και με καυτό Μπιμπέροβιτς προσπέρασε ενόψει τελευταίας περιόδου

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας συνέχισε να κάνει ζημιά είτε εντός είτε εκτός ρακέτας. Παρ' όλα αυτά η Φενέρμπαχτσε έμεινε κοντά χάρη στα τρίποντά της με τον Νικ Καλάθη να φέρνει το παιχνίδι στην ισοπαλία στα μέσα του δεκαλέπτου (45-45). Από εκείνο το σημείο και έπειτα το παιχνίδι "άνοιξε" εκ νέου με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα πυροβολώντας από τα 6,75μ. 

Η Μονακό λειτούργησε ξανά σωστά μετά το προσπέρασμα της Φενέρ όμως τη στιγμή που μπορούσε να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, ο Τζέιμς πήρε "τραβηγμένη" προσπάθεια. Κάτι που στη συνέχεια ο Μπιμπέροβιτς τιμώρησε με συνεχόμενα περιφερειακά σουτ που έριξαν ξανά τη διαφορά σε επίπεδα μιας κατοχής (55-53). Ακόμη και χωρίς τον Καλάθη, οι Τούρκοι αντιμετώπισαν το "one-man show" του Τζέιμς και με τον Μπιμπέροβιτς να συνεχίζει, προσπέρασαν στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (55-56).

Ο Παπαγιάννης προστάτευσε τη ρακέτα για τη Φενέρ, όμως η Μονακό είχε σουτ νίκης το οποίο έχασε ο Οκόμπο

Μια σχεδόν πεντάλεπτη διακοπή στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου κάπως "πάγωσε" τον καλό ρυθμό που είχε αποκτήσει το παιχνίδι. Γενικά οι διαιτητές πήγαιναν "κάθε τρεις και λίγο" στη γραμματεία. Όμως το παιχνίδι είχε γίνει πλέον ντέρμπι με τον Σάρας να βάζει στο παιχνίδι τον Καλάθη στα 7' λεπτά πριν το φινάλε για να αναλάβει τον Τζέιμς. Με τον Παπαγιάννη να μην είναι αποδοτικός επιθετικά και τον Καλάθη να αστοχεί σε ελεύθερα σουτ, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Όμως η Μονακό σκόραρε με το... σταγονόμετρο καθώς ο "Big Papa" προστάτευε καλά τη στεφάνη του.

Όταν η Μονακό πλησίασε στον πόντο (63-64), τότε ο Μάρκο Γκούντουριτς έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο. Ο Παπαγιάννης συνέχιζε να μοιράζει τάπες και έγινε καθοριστικός παράγοντας του παιχνιδιού. Όμως οι Τούρκοι δεν έβρισκαν τον τρόπο να σκοράρουν και το δίδυμο των Τζέιμς και Οκόμπο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (68-67). Ο Γουίλμπεκιν σκόραρε για τρεις, όμως ο Οκόμπο ισοφάρισε άμεσα. Η Μονακό έβγαλε τεράστια άμυνα στον Γουίλμπεκιν όμως  ο Οκόμπο αστόχησε σε σουτ νίκης και το παιχνίδι πήγε στην παράταση (70-70). 

Επικός Καλάθης στην παράταση χάρισε τη νίκη στην Φενέρμπαχτσε

Ο Μάικ Τζέιμς ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο την παράταση δείχνοντας τις προθέσεις του. Η Φενέρ όμως ξανά έβγαλε αντίδραση καθώς δε δέχθηκε άλλο καλάθι στα επόμενα 2' λεπτά, όταν και προσπέρασαν εκ νέου οι γηπεδούχοι, που προηγήθηκαν μάλιστα με +3 προτού ο Καλάθης ισοφαρίσει με μεγάλο τρίποντο ένα λεπτό πριν το φινάλε.  

Ο Τζέιμς έβαλε μεγάλο καλάθι για το 79-77 αλλά ο Καλάθης με τρίποντο χάρισε τη νίκη στη Φενέρ (79-80), αφού οι Τούρκοι έβγαλαν την τελευταία άμυνα..

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 40-35, 55-56, 70-70, 79-80