Ο Ολυμπιακός στο κατώφλι της ιστορίας. Ένα βήμα ακόμη για να μπει στο πάνθεον. Εκείνων των λίγων, ελάχιστων συλλόγων που έχουν την τύχη, τη χαρά, την ικανότητα να πουν ότι πάτησαν το πόδι τους σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Ολυμπιακός θέλει να είναι συνεπής. Ο αποψινός επαναληπτικός ημιτελικός του Europa Conference League με την Άστον Βίλα (22:00) είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι των 99 χρόνων του συλλόγου.

Ο δρόμος για τον τελικό της 29ης Μαΐου περνάει από τον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Εκεί όπου για τουλάχιστον 90 λεπτά ο Ολυμπιακός θα δώσει μια μεγάλη μάχη. Μια μάχη χωρίς προηγούμενο. Καθώς οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε αποστολή για να γράψουν το όνομα του Θρύλου με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μια στιγμή δόξας, στην οποία κανείς δεν θέλει να λιγοψυχήσει. Μια στιγμή μεγαλείου για τον Ολυμπιακό. Μια στιγμή προσωπικής ολοκλήρωσης για καθέναν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh25pri05t)

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να νικήσει και τα προβλήματα του Ολυμπιακού

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λείπουν για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Στο πιο κομβικό παιχνίδι της χρονιάς, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς κλασικό αριστερό μπακ. Μετά την απουσία του Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος παλεύει να προλάβει κάποιο από τα εναπομείναντα τρία παιχνίδια του πρωταθλήματος, επισημοποιήθηκε ότι δύσκολα θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στους Άγγλους και ο Ομάρ Ρίτσαρντς.

Ο Άγγλος ακραίος αμυντικός έχει μια μικρή θλάση στον δικέφαλο, σχεδόν πίσω από το γόνατο και η συμμετοχή του κρίθηκε αδύνατη. Κάτι που καθιστά αυτομάτως βασικό τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο ξεκίνησε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις πέρυσι τον Ιούλιο ο Ολυμπιακός, τον Κίνι. Μάλιστα, για να καλύψει τις θέσεις της αποστολής, ο Μεντιλίμπαρ πήρε και δεύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή. Εκτός του στόπερ της Κ19 Βασίλη Πρεκατέ, που είχε ακολουθήσει την αποστολή και στην Αγγλία, ο Βάσκος τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή και τον 21χρονο αριστερό μπακ της ομάδας Β Τόλη Αποστολόπουλο, τον οποίο είχε πάρει μαζί του και στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φερεντσβάρος!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της 11άδας, ο Μεντιλίμπαρ δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Μπορεί να μην έδειξε τις προθέσεις του, αλλά πλέον είναι ξεκάθαρο τι έχει στο μυαλό του, με τους Τζολάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνη και Ελ Κααμπί να είναι και πάλι στο αρχικό σχήμα. Με στόχο ο Ολυμπιακός να επαναλάβει μια εμφάνιση αντίστοιχη με εκείνη του Μπέρμιγχαμ.

Ο Μεντιλίμπαρ σήμανε... κίνδυνο για πιο δύσκολο παιχνίδι από το Μπέρμιγχαμ

Βεβαίως, το παιχνίδι με την Άστον Βίλα θα είναι διαφορετικό από εκείνο της Αγγλίας. Ακόμη πιο δύσκολο. Κι αυτό μετέφερε ο Μεντιλίμπαρ στους ποδοσφαιριστές του, τόσο στο βίντεο που έδειξε όσο και στην ομιλία που έκανε πριν από την έναρξη της προπόνησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d101tar6td9d)

«Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε μια μάχη μπροστά μας. Η Άστον Βίλα θα παίξει ακόμη πιο δυνατά και θα προσπαθήσει να μας βάλει δύσκολα. Θα μας προβοκάρουν στη διάρκεια του αγώνα. Θέλει ψυχραιμία και καθαρό μυαλό από την πλευρά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ολυμπιακού, εξηγώντας σε όλους ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως θα πρέπει να είναι ακόμη πιο δυνατοί, πνευματικά, σωματικά και ψυχολογικά:

«Δεν μας αρκεί το 4-2 του πρώτου αγώνα. Ναι, έχουμε δύο γκολ διαφορά, αλλά δεν είναι αρκετά. Σε λίγα λεπτά μπορεί να αλλάξουν όλα εάν δεν είμαστε προσεκτικοί και αποφασιστικοί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι έως το τέλος, να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίξαμε και στην Αγγλία και να μη φοβηθούμε. Επίσης, όταν έχετε την μπάλα πρέπει να έχουμε τον έλεγχο. Να μην επιτρέψουμε αντεπιθέσεις και εύκολες ευκαιρίες στους αντιπάλους μας». Μάλιστα, ο 63χρονος τεχνικός είχε και τετ α τετ με τους μέσους και τους αμυντικούς, ζητώντας τους να μην παίρνουν περιττά ρίσκα στη διάρκεια του αγώνα, καθώς αυτά περιμένει η ομάδα του Έμερι για να αντιδράσει.