ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους την Κυριακή (12/05, 20:00) στο εξ αναβολής ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των playoffs της Super League, μια αναμέτρηση που μπορεί να κρίνει πολλά στη "μάχη" του τίτλου. Η UEFA όρισε τον Γάλλο Βιλί Ντελαζό, πρώτης κατηγορίας της UEFA στο ντέρμπι της Τούμπας, ο οποίος έρχεται για δεύτερη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα μέσα σε λίγο διάστημα, αφού ήταν διαιτητής και στο ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0.

Ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα για να διευθύνουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη είναι σύμφωνα με το "dikisports" η πολύπειρη Γαλλίδα ρέφερι Στεφανί Φραπάρ και αν όλο αυτό επισημοποιηθεί, τότε αυτή θα είναι η πρώτη φορά που γυναίκα διαιτητής θα διευθύνει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και γενικότερα παιχνίδι στη χώρα μας.

Ο Γάλλος διαιτητής Βιλί Ντελαζό στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Έπειτα από σχεδόν δυο εβδομάδες ο Βιλί Ντελαζό επιστρέφει στη Super League! Ο Γάλλος διαιτητής που ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA μετά το ΑΕΚ - Παναθηναϊκό 3-0 στην "OPAP Arena", ορίστηκε και στο εξ αναβολής ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των playoffs μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Βοηθοί του Ντελαζό θα είναι οι συμπατριώτες του Ιργουάν Φινζόν, Φιλίπ Ζαν, ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Τσακαλίδης. Στο VAR θα είναι οι Αλεξάντρ Καστρό και Ψάρρης Κωνσταντίνος. Παράλληλα έγιναν γνωστοί και οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα ματς της 7ης αγωνιστικής των playouts.

Σάββατο 11/5, 20:00

Ατρόμητος-Αστέρας: Τζήλος (Κολλιάκος, Μπαλιάκας, 4ος Βάτσιος, VAR: Μανούχος, Στάικος)

ΟΦΗ-Παναιτωλικός: Περράκης (Μπουξμπάουμ, Χριστοδούλου, 4ος Κατοίκος, VAR: Γκάμαρης, Στεφανής)

Πανσερραϊκός-Κηφισιά: Πολυχρόνης (Κορωνάς, Λιόντος, 4ος Πουλικίδης, VAR: Παπαπέτρου, Τριανταφύλλου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος: Κουμπαράκης (Δέλλιος, Οικονόμουλ, 4ος Τσιμεντερίδης, VAR: Βεργέτης, Απτόσογλου)

Κυριακή 12/5, 20:00

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ντελαζό (Φινζέν, Ζανί, 4ος Τσακαλίδης, VAR: Αλεξάντρ, Ψαρρής).

Φήμες για Φραπάρ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, η πρώτη γυναίκα διαιτητής στη χώρα μας

Η έμπειρη Γαλλίδα ρέφερι Στεφανί Φραπάρ είναι ψηλά στη... λίστα με τα ονόματα των υποψήφιων διαιτητών για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο "Πανθεσσαλικό". Όπως αναφέρει το "dikisports", η επιλογή του Τάσου Σιδηρόπουλου οδηγείται σε... ναυάγιο και αυτό γιατί η ΚΕΔ θέλει να ορίσει τον Έλληνα διαιτητή στον αγώνα των playoffs μεταξύ της Λαμίας και του Άρη.

stephaine-frappart

Έτσι, η Φραπάρ χρίζεται ως φαβορί και αν εντέλει επισημοποιηθεί, τότε θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός, αφού θα είναι η πρώτη φορά όχι μόνο που γυναίκα διαιτητής διευθύνει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και γενικότερα παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα! Η ίδια έχει μεγάλη εμπειρία, καθώς έχει καθιερωθεί στη Ligue 1 από το 2019, ενώ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που "σφύριξε" μεγάλο ευρωπαϊκό ματς ανδρών και συγκεκριμένα το Λίβερπουλ - Τσέλσι στο UEFA Super Cup. Παράλληλα, το 2020 ορίστηκε σε αγώνα Champions League, ενώ το 2022 βρέθηκε στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.