Αρνείται να χάσει η Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η "μαγική" ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο που... τρελαίνει κόσμο με τα φετινά της επιτεύγματα και τον ιστορικό της θρίαμβο με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της στην Bundesliga, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμη τρόπαιο, αυτό του Europa League . Λίγο έλειψε η Ρόμα να της "σπάσει" το αήττητο ωστόσο ο Στάνισιτς στο 90+7' διαμόρφωσε το 2-2 που διατηρεί ένα απίστευτο αήττητο σερί 49 αγώνων!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15g4csc1cq1)
Η Αταλάντα από την άλλη πετούσε... φωτιές στη ρεβάνς με τη Μαρσέιγ στο Μπέργκαμπο. Με φοβερό μέταλλο και πάθος "καθάρισε" τους Γάλλους με 3-0 μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Μασσαλία και "πέταξε" για τον τελικό του Europa League, στον "παρθενικό" ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της. Λούκμαν και Λουγκέρι τα γκολ για τους Ιταλούς που ήταν ανώτεροι και για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο! 

Λεβερκούζεν - Ρόμα 2-2: "Έσωσε" το αήττητο και... πέταξε στον τελικό του Europa League

Με το μαχαίρι στα... δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ρόμα η οποία είχε το δύσκολο έργο να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 και να βρει ένα γρήγορο γκολ. Ήταν απειλητική και πίεζε από τα πρώτα λεπτά, ενώ στο 17ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Πελεγκρίνι την οποία εξουδετέρωσε ο Κόβαρ.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο η Λεβερκούζεν ισορρόπησε το παιχνίδι και είχε τα ηνία του αγώνα ενώ σφυροκοπούσε τα καρέ της Ρόμα η οποία κόντρα στη ροή του αγώνα κέρδισε πέναλτι στο 41ο λεπτό για κράτημα του Τα στον Αζμούν. Ο Παρέδες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα 11 βήματα στο 43ο λεπτό δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15dmt7tikft)
Η Λεβερκούζεν λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 58ο λεπτό όμως ο "φύλακας άγγελος" των γκολποστ, Σβίλαρ "νίκησε" τον Χόφμαν σε τετ-α-τετ και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η Ρόμα "πάγωσε" ξανά τους γηπεδούχους όταν και κέρδισε εκ νέου πέναλτι στο 64ο λεπτό για χέρι του Χλόζεκ. Ο Παρέδες έχοντα την ψυχολογία, ανέλαβε ξανά την εκτέλεση όπου ήταν για ακόμη μια φορά εύστοχος και έγραψε το 0-2 φέρνοντας το ζευγάρι στα ίσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15eo7fyzf49)

Οι γηπεδούχοι έκαναν τα πάντα για να βρουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα πρόκρισης, είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 73ο λεπτό με σουτ του Αντλί το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 82ο λεπτό, η Λεβερκούζεν μείωσε σε 1-2 με αυτογκόλ του Μαντσίνι μετά από κόρνερ του Γκριμάλδο, σκορ που της έγινε την πρόκριση στον τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15f0ibii2o1)
Και ενώ όλα έδειχναν πως το αήττητο της Λεβερκούζεν είναι... κοντά, ο Στάνισιτς είχε διαφορετική άποψη και με δικό του γκολ στο 97' διατήρησε το αήττητο και με το τελικό 2-2 "κλείδωσε" την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fnhv0xwnd)

Αταλάντα - Μαρσέιγ 3-0: Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό οι Ιταλοί!

Η Αταλάντα ήταν πιο κινητική στα πρώτα λεπτά, ενώ ήθελε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη την έδρα της και να βρει ένα γρήγορο γκολ. "Άγγιξε" το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό όταν και ο Ντε Κετελάρε πλάσαρε από δύσκολη αγωνία όμως η μπάλα δεν το έκανε το... χατίρι και κατέληξε στο δοκάρι.

Η πίεση των σαφώς ανώτερων γηπεδούχων που κυνηγούσαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, απέδωσε καρπούς στο 30ο λεπτό όταν και άνοιξαν λογαριασμό στο ματς με τον Λούκμαν ο οποίος με φοβερή προσωπική ενέργεια εξαπέλυσε σουτ το οποίο κόντραρε στον Ντιγκό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15dak4c47ll)
Μάλιστα, οι Ιταλοί είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-0 στο 36' όμως ο Λόπεθ "νίκησε" τον Ντε Κετελάρε σε τετ-α-τετ και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Με... φόρα από και ψυχολογία από το πρώτο μέρος η Αταλάντα, μπήκε φουριόζα μετά την ανάπαυλα και στο 52ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της με φανταστικό σουτ του Ρουγκέρι που έγραψε το 2-0 και οι πανηγυρισμοί δεν είχαν... προηγούμενο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15e8byscry9)

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ανήμποροι να φανούν ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι και οι γηπεδούχοι τους έδωσαν το... αποτελειωτικό χτύπημα στο 90+4' με τον Τουρέ ο οποίος με φοβερή ατομική ενέργεια και πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο με το τελικό 3-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15fnhvcgk49)