Μετά την ήττα της Λούτον από την Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, η Νότιγχαμ Φόρεστ ήξερε πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην Τσέλσι ότι η παραμονή της στην Premier League ήταν εξασφαλισμένη. Παρ' όλα αυτά η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έπαιξε εξαιρετικά απέναντι στην Τσέλσι, προηγήθηκε στο 75' με τον Χάντσον-Οντόι αλλά στο τέλος γνώρισε την ήττα από τους "Μπλε" του Ποτσετίνο με 2-3 οι οποίοι απάντησαν με "ανατροπή στην ανατροπή" και πήραν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Ματσάρα με πέντε γκολ, τέσσερα δοκάρια και την Τσέλσι να κάνει "ανατροπή στην ανατροπή" στη Νότιγχαμ

Σε μια αδιανόητη ματσάρα με πέντε γκολ και τέσσερα δοκάρια (τα τρία οι γηπεδούχοι), η Τσέλσι ήταν αυτή που στο τέλος πήρε τη νίκη αλλά και οι δύο ομάδες έφυγαν χαρούμενες. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μούντρικ (8') έπειτα από φανταστική κάθετη του Πάλμερ, όμως οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα με τον Μπολί (16'). 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νότιγχαμ πατούσε πολύ καλύτερα από την Τσέλσι η οποία δεν μπορούσε να φτάσει τόσο συχνά την εστία του Σελς, με εξαίρεση ένα δοκάρι του Τιάγκο Σίλβα. Εν τέλει μετά από τρία δοκάρια από Γκιμπς-Γουάιτ, Γέιτς και Χάντσον-Οντόι, ο τελευταίος βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Πέτροβιτς κάνοντας το 2-1 στο 75'.

Παρ' όλα αυτά τότε σαν να ξύπνησε ένα "ένστικτο επιβίωσης" στους παίκτες του Ποτσετίνο. Μέσα σε ένα δίλεπτο, πρώτα με γκολ του Στέρλινγκ (80') έπειτα από ασίστ του Καϊσέδο και έπειτα με κεφαλιά του Τζάκσον (82') έπειτα από σέντρα του Ρις Τζέιμς, η Τσέλσι έκανε ολική ανατροπή.

Με αυτή τη νίκη η Τσέλσι έφτασε τους 57 βαθμούς, όσους έχει και η Νιουκάστλ στην 6η θέση με τις δύο ομάδες να έχουν ακριβώς την ίδια διαφορά τερμάτων αλλά τις "Καρακάξες" να έχουν καλύτερη επίθεση. Αμφότερες πάντως ελπίζουν σε διπλό της Άρσεναλ στο "Ολντ Τράφορντ" προκειμένου να μείνει στο -3 η 8η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την Τετάρτη το βράδυ υπάρχει το Μπράιτον - Τσέλσι και το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιουκάστλ που θα κρίνει ίσως...  τα πάντα στη μάχη των ευρωπαϊκών εισιτηρίων της Premier League.