Κατά τη σημερινή συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τη Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Ακιντζί για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στη σημασία της συμπερίληψης της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων στην έκθεση του ΣΑ του ΟΗΕ, ως αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, αλλά και στο ζήτημα του «δίκαιου διαμοιρασμού» των φυσικών πόρων του νησιού.

Νωρίτερα, η κα Σπέχαρ είχε αντίστοιχη συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ μίλησε με τους δύο ηγέτες για την επικείμενη έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο μέρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή δήλωση της «προεδρίας» μετά τη συνάντηση Ακιντζί – Σπέχαρ διάρκειας περίπου μίας ώρας, ο Τ/κ ηγέτης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να συμπεριληφθεί στην έκθεση του ΣΑ του ΟΗΕ η σημασία του διαλόγου για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, φέροντας στην ατζέντα την πρόταση που η τ/κ πλευρά κατέθεσε τον περασμένο Ιούλιο για τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Στη συνάντηση παρίσταντο ο εκπρόσωπος του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού, η σύμβουλός του για πολιτικές υποθέσεις, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί, η σύμβουλός του για νομικά θέματα, Σιουλέν Καραμπατζιάν, η ειδική επί των διεθνών σχέσεων, Ιπέκ Μπορμάν κά.