Σε μια ασυνήθιστη πρόσκληση προχώρησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, προς τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές που αποβλήθηκαν από τα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν και προκαλούν αναταραχή στην παγκόσμια ναυτιλία με τις επιθέσεις τους, ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν θέσεις σε φοιτητές που αποβλήθηκαν από αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή οργάνωσαν φιλο-παλαιστινιακές κινητοποιήσεις.

«Σοβαρολογούμε ότι θα καλωσορίσουμε φοιτητές που έχουν αποκλειστεί από τα αμερικανικά πανεπιστήμια επειδή στηρίζουν τους Παλαιστίνιους», είπε ένας αξιωματούχος από τη Σαναά.

Δίνουμε αυτή τη μάχη για την Παλαιστίνη με κάθε τρόπο που μπορούμε

Το Πανεπιστήμιο της Σαναά εξέδωσε ανακοίνωση επικροτώντας την «ανθρωπιστική» στάση των φοιτητών στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Υεμένη.

«Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει όσα έχουν υποστεί καθηγητές και φοιτητές σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης», πρόσθεσε, δίνοντας και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορούν να απευθυνθούν όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από την προσφορά των Χούθι.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία επανέφεραν φέτος τους Χούθι στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων, μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d100oxqs3slt)