Πανικός επικράτησε νωρίτερα σήμερα στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού για φωτιά, με τους επιβάτες να απομακρύνονται από τον νότιο τερματικό σταθμό.

Ωστόσο, νωρίτερα, η ειδική πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά.

Λονδίνο: Σκηνές χάους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Την ίδια ώρα, αναρτήσεις χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασαν χαοτικές εικόνες από τη δεύτερη πιο πολυσύχναστη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς χιλιάδες επιβάτες περίμεναν έξω από τον τερματικό σταθμό.



Κάποιοι ανέφεραν ότι το προσωπικό τους ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει καμία αναχώρηση πτήσης για την ώρα. «Συναγερμός πυρκαγιάς στον νότιο τερματικό σταθμό του Gatwick. Εκκενώθηκαν όλοι οι επιβάτες από το Airside, κανένα μέλος του προσωπικού δεν ξέρει τι συμβαίνει. Κανένας συντονισμός από κανέναν στο αεροδρόμιο. Διασκεδαστική μέρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας.

«Ο συναγερμός πυρκαγιάς στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ ήχησε. Όλος ο τερματικός σταθμός εκκενώθηκε. Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει;» έγραψε άλλος χρήστης.

«Απίστευτο. Συναγερμός πυρκαγιάς στο Γκάτγουικ και το προσωπικό είναι τόσο ανίδεο όσο και οι επισκέπτες σχετικά με τις διαδικασίες για την ασφαλή έξοδο. Δεν υπάρχουν πυροσβέστες, η σήμανση δείχνει προς τη λάθος κατεύθυνση. Τελικά βρήκα μια έξοδο» πρόσθεσε ένας άλλος.

Η ανακοίνωση του αεροδρομίου Γκάτγουικ

Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ πάντως, λίγη ώρα αργότερα, εξέδωσε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζοντας πως δεν υπήρχε πυρκαγιά.

«Γεια σας, η αίθουσα αναχωρήσεων του νότιου αεροσταθμού εκκενώθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα λόγω ενεργοποίησης συναγερμού πυρκαγιάς. Η ειδική πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου μας παρέστη γρήγορα και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά. Οι επιβάτες μπορούν να επιστρέψουν στο σαλόνι αναχωρήσεων. Η ασφάλεια και η προστασία είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και επιλύσαμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία» σημειώνεται.