Ισραηλινά άρματα μάχης, καλυπτόμενα από εντατικά πυρά των ισραηλινών δυνάμεων από αέρος και ξηράς, προήλασαν σήμερα περαιτέρω στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με κατοίκους και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, ενώ η Ράφα, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, σφυροκοπάται δεχόμενη αεροπορικές επιδρομές.

Στην Τζαμπάλια, άρματα μάχης προσπαθούν να προελάσουν προς το κέντρο του καταυλισμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από τους οκτώ ιστορικούς καταυλισμούς των Παλαιστινίων προσφύγων στη Γάζα. Κάτοικοι δήλωσαν ότι βλήματα αρμάτων μάχης πέφτουν στο κεντρικό τμήμα του καταυλισμού και ότι από αεροπορικές επιδρομές καταστράφηκαν συγκροτήματα κατοικιών.

Κάτοικοι και υγειονομικοί δήλωσαν ότι άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε σειρά αεροπορικών επιδρομών που έγιναν στον καταυλισμό στη διάρκεια της νύχτας. Υγειονομικοί σημείωσαν ότι δεν ήταν δυνατόν να στείλουν ομάδες σε κάποιες από τις βομβαρδισμένες περιοχές λόγω της έντασης των ισραηλινών βομβαρδισμών, αλλά σημείωσαν ότι έχουν πληροφορίες για απώλειες.

Στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ ενέτεινε τους βομβαρδισμούς από αέρος και ξηράς στις ανατολικές περιοχές της πόλης, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων σε αεροπορική επιδρομή σε σπίτι σε συνοικία της πόλης.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ισραηλινά άρματα μάχης απέκλεισαν την οδική αρτηρία Σαλαχουντίν, που διαιρεί το ανατολικό τμήμα της Ράφα, το οποίο εξακολουθεί να έχει την εικόνα "πόλης φάντασμα". Υπάρχουν αναφορές για σφοδρές μάχες και ισραηλινές δυνάμεις και άρματα μάχης εθεάθησαν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ράφα, σύμφωνα με κατοίκους.