Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ αποκάλυψε ότι η σύζυγός του, Ναντίν Μενέντεζ, διεγνώσθη με καρκίνο του μαστού, μία ημέρα αφότου της έριξε την ευθύνη για τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει.

«Ως αποτέλεσμα των συνεχών ερωτήσεων του Τύπου και των δημοσιογράφων που παρακολουθούν τη σύζυγό μου, μου ζήτησε να αποκαλύψω την ιατρική της κατάσταση», ανέφερε ο κ. Μενέντεζ σε δήλωσή του την Πέμπτη.

«Η Ναντίν πάσχει από καρκίνο του μαστού 3ου βαθμού, ο οποίος θα απαιτήσει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μαστεκτομής».



Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, αντιμέτωπος μαζί με τη σύζυγό του με κατηγορίες για δωροληψία, κατηγορείται επίσης για παρακώλυση έρευνας της Δικαιοσύνης. Τον γερουσιαστή βαραίνουν συνολικά 16 κατηγορίες: ιδίως για διαφθορά, άσκηση αθέμιτης επιρροής έναντι χρηματικού ανταλλάγματος για λογαριασμό του Κατάρ και της Αιγύπτου. Το ζεύγος Μενέντεζ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Ο Μπομπ Μενέντεζ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα του. Έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον αθωωθεί, να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος τον Νοέμβριο την επανεκλογή του.