Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 16 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου.

Η φωτιά ξεκίνησε από ισχυρή έκρηξη σε κατάστημα τροφίμων και ποτών στο ισόγειο της εξαώροφης πολυκατοικίας, γύρω στις 3:30 π.μ. Η έκρηξη και η φωτιά που ακολούθησε προκάλεσαν πανικό στους ενοίκους, με πολλούς να καλούν την Άμεση Δράση και άλλους να πηδούν από τα μπαλκόνια τους για να σωθούν.

Explosion in Düsseldorf: Viele Verletzte und Tote | WDR aktuell

Πάνω από 100 πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να κατασβήσουν τη φωτιά, να διασώσουν τους εγκλωβισμένους και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Η επιχείρηση διάσωσης και κατάσβεσης διήρκεσε περίπου 9 ώρες.

Explosion in Düsseldorf: 3 Menschen tot, mindestens 16 verletzt

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ντίσελντορφ, 70 άτομα παρέμειναν στο σημείο μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. Τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ο ένας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και άλλοι δύο στο κλιμακοστάσιο, ενώ συνολικά 16 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, τα δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί. Αξιωματούχοι, ωστόσο, δήλωσαν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό.