«Από τις 16 Μαΐου θα βγουν τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στον δρόμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

*Διαβάστε εδώ: “Blue Horizon”: H εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση θανάτου του Αντώνη Καργιώτη

«Όσον αφορά το διαγωνισμό λεωφορείων με φυσικό αέριο, είναι σε εξέλιξη και θα έρθουν 300 λεωφορεία φυσικού αερίου», ανέφερε.


«Τα λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν είναι στα αμαξοστάσια με σοβαρές βλάβες»

«Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 850 λεωφορεία με στόλο 1.200. Τα λεωφορεία που δεν κυκλοφορούν είναι στα αμαξοστάσια με σοβαρές βλάβες ή με βλάβες που δεν συμφέρει να επιδιορθωθούν», επισήμανε.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν θα φέρουμε λεωφορεία ή πότε θα έρθουν τα λεωφορεία, το πρόβλημα είναι ότι συρρικνώνεται το συγκοινωνιακό έργο της εταιρείας. Έχουν δοθεί 63 γραμμές σε μια σύμπραξη των ΚΤΕΛ και δύο τουριστικών γραφείων και αυτό μας ανησυχεί γιατί ιδρύσανε μια εταιρεία Συγκοινωνίες ΑΕ η οποία θα είναι ανταγωνιστική προς τη δημόσια εταιρεία», πρόσθεσε.

«Τα παλιά λεωφορεία έχουν συμπληρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα, αλλά και αυτά που πήραμε ως leasing είναι περίπου στο 1 εκατομμύριο-1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες χιλιόμετρα και επειδή η εταιρεία θα πάρει και άλλα 300 λεωφορεία leasing θα πρέπει να δουν λίγο καλύτερα το διαγωνισμό και όχι να φέρουν λεωφορεία «σαπάκια» από την Ευρώπη γιατί τα περισσότερα από τα leasing που πήραμε είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και αυτά. Για παράδειγμα από ένα αμαξοστάσιο που γνωρίζω από τα 80 λεωφορεία τα 40 είναι παροπλισμένα, είναι σε μόνιμη βλάβη και αυτά είναι του ιδιώτη», κατέληξε.

Ο Λεωνίδας Σκούλος στον Γιάννη Αργυρό "Πρωινές Ιστορίες"  10-05-24