Παρ' ολίγον τραγωδία σε γαμήλιο γλέντι στους Κουρούτες Ρεθύμνου, όταν ένας 62χρονος κόντεψε να πνιγεί μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περίπου 1.500 καλεσμένων.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (11/05), όταν ξαφνικά ένας από τους καλεσμένους άρχισε να κάνει απελπισμένες κινήσεις, χωρίς να μπορεί να μιλήσει για να ζητήσει βοήθεια. Ο 62χρονος πνιγόταν με μια μπουκιά φαγητού και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Ευτυχώς σε διπλανό τραπέζι καθόταν ο εντατικολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, Κώστας Χαχλιούτης, μαζί με τον αδελφό του πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης, Μανόλη Χαχλιούτη, και προσέτρεξαν σε βοήθεια. Ο γιατρός κατάλαβε πως ο 62χρονος δεν μπορούσε να αναπνεύσει λόγω φραγμού των αεροφόρων οδών από τροφή και με τη βοήθεια του αδελφού του, του έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις, σώζοντάς του τη ζωή.

Όπως περιγράφουν στο cretalive αυτόπτες μάρτυρες, η ανακούφιση και οι επευφημίες των καλεσμένων ήταν έκδηλες, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να χειροκροτήσουν τα αδέλφια Χαχλιούτη, που έσωσαν τη ζωή του 62χρονου.