Στην μοιραία νύχτα που χάθηκε η Κυριακή Γρίβα από το χέρι του πρώην συντρόφου της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έχει μείνει η οικογένειά της, με τα χιλιάδες «γιατί» να μην βρίσκουν ακόμη απάντησηΗ μητέρα της, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, ενώ έγραψε μία επιστολή που ζητά να παραδοθεί στον δολοφόνο της κόρης της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η μητέρα της Κυριακής εισήχθη σήμερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου, με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς εδώ και πολύ καιρό είναι άσχημα ψυχολογικά, και ζει με τις φωτογραφίες και τα βίντεο της κόρης της.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Οργισμένη η οικογένεια της Κυριακής - Ζητά δικαίωση και απόδοση ευθυνών

Στην σπαρακτική της επιστολή, που παρουσίασε ο ΑΝΤ1, η μητέρα της αδικοχαμένης Κυριακής εκφράζει τόσο την απόγνωσή της αλλά και την οργή της. «Θέλω να δείξετε στον δολοφόνο, στον Θανάση, επειδή είπε πως δεν θυμάται τίποτα, τα βίντεο που βλέπω εγώ, όλη η Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Θέλω να του πείτε, να έρθει να ρωτήσει εμένα, που κάθε φορά που τα βλέπω, φωνάζω στο νινί μου “τρέχα”, λες και κάτι θα αλλάξει. Αν πάλι δεν θυμηθεί, δώστε του να ακούσει το ηχητικό που το κοριτσάκι μου λέει “χάνομαι” και κραυγάζει. Να ακούσει αυτή την κραυγή, που όποιος την άκουσε, δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Πόσω μάλλον εγώ, που βλέπω να σφάζει το παιδί μου για 5 διαφορετικές γωνίες. Που βλέπω το αίμα της στον δρόμο, το αίμα που εγώ της έδωσα γεννώντας την, την ανάσα που εγώ της έδωσα. Δεν θυμάται; Εγώ απλά δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d18eu16zhuix)

«Θέλω να πάω να βρω την ψυχή της κόρης μου» – Στο ψυχιατρείο η μητέρα της Κυριακής

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Έλενα Τζούλη, μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Το Πρωινό», και ανέφερε: «Έχει περάσει ενάμισης μήνας από αυτή την αποτρόπαια πράξη και όσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης επ’ αυτής, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Αυτό έχει στην κυριολεξία απελπίσει την κ. Γρίβα. Την Παρασκευή με κάλεσε να μιλήσουμε κι αφού βεβαιώθηκε ότι δεν μας ακούει κανείς, μου εξομολογήθηκε ότι είχε την πρόθεση να αυτοκτονήσει. Ήταν αποφασισμένη και συνειδητοποιημένη και μου έλεγε την ανατριχιαστική φράση “Θέλω να πάω να βρω την ψυχή της κόρης μου”. Προχώρησα αμέσως σε ενημέρωση του ψυχιάτρου ο οποίος την παρακολουθεί, εκείνος διέγνωσε επίσημα αυτοκτονικό ιδεασμό με σκέψεις λυτρωτικής αυτοκτονίας και η μάνα αυτή έλαβε το δρόμο προς τη νοσηλεία για να βοηθηθεί. Όταν της είπα ότι θα το έκανα, μου είπε “Αφού μου ζητάς εσύ να νοσηλευτώ θα πάω, δεν υπόσχομαι όμως τίποτα σχετικά με το τι θα κάνω μετά, αν δεν καταφέρω να ορθοποδήσω, όπως φοβάμαι. Το μόνο που θα καταφέρουν εκεί είναι να απαλύνουν λίγο τον πόνο μου”. Να σας πω, εξάλλου, ότι ενημερώθηκε και παρενέβη για τη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών, ακόμα και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d18eust6etj5)

Όσον αφορά την πρόοδο της υπόθεσης, η κ. Τζούλη σημείωσε ότι η οικογένεια θα επιδιώξει την σοβαρότερη δυνατή τιμωρία του δράστη και τον καταλογισμό υπαιτιοτήτων σε πληθώρα αρμόδιων προσώπων και όχι μόνο στους 5 αστυνομικούς που ενεπλάκησαν με το συμβάν τη μοιραία νύχτα.