Ένα θέαμα που σίγουρα δεν το λες ευχάριστο, αντίκρισαν όσοι είχαν βγει το σαββατοκύριακο για βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς ο Θερμαϊκός είχε γεμίσει με νεκρά ποντίκια, κάτι που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, για αυτό αρκετοί πολίτες που είχαν αντικρίσει τα τρωκτικά στην παλιά και νέα παραλία τηλεφώνησαν στον δήμο Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με το voria.gr, μετά την έντονη καταιγίδα της περασμένης Πέμπτης (9/5) ο Θερμαϊκός κόλπος γέμισε με νεκρά ποντίκια που ξεβράστηκαν στη θάλασσα, με την εμφάνισή τους να αποδίδεται για ακόμα μία φορά στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης.

Δήμος Θεσσαλονίκης: "Θα προτείνουμε στο ΥΜΑΘ όταν έχουμε τέτοια έκτακτα φαινόμενα να βγαίνει επιπλέον μέρα το ειδικό σκάφος και να καθαρίζει"

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, το έργο για την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου αλλά την έχει αναλάβει το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», έπειτα από σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Ο καθαρισμός, όμως, πραγματοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Ερωτηθείς για το θέμα ο καθ’ ύλην αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Διαμαντάκης σημείωσε ότι «θα προτείνουμε στο ΥΜΑΘ όταν έχουμε τέτοια έκτακτα φαινόμενα να βγαίνει επιπλέον μέρα το ειδικό σκάφος και να καθαρίζει. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι εικόνες με τα ποντίκια στη θάλασσα», σημείωσε