Επίθεση με οπαδικά κίνητρα δέχθηκαν την ώρα που επέστρεφαν στα αυτοκίνητά τους δύο αδέλφια, το βράδυ της Δευτέρας (13/05), στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης.

H βίαιη επίθεση εκδηλώθηκε στις 22.30, όταν οι περίπου δέκα άγνωστοι δράστες εντόπισαν τους δύο άντρες, 37 και 42 ετών, και έτρεξαν κατά πάνω τους βγαίνοντας από ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα που βρίσκεται στο σημείο, πλησίον της Σκάλας.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους ήταν καλυμμένα με τις κουκούλες από τις μπλούζες τους και οι δράστες επιτέθηκαν στα δύο αδέρφια, προκειμένου να τους ληστέψουν και να αρπάξουν την μπλούζα με τα διακριτικά του Άρη που φορούσε ο ένας εκ των δύο. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια της επίθεσης τα άτομα φώναζαν προς τα θύματά τους «Βγάλ’ το αυτό. Εδώ μόνο ΠΑΟΚ», ενώ κατάφεραν να αφαιρέσουν διά της βίας τη ζακέτα του ενός εκ των δύο αδερφών που είχε το σήμα της ομάδας του Άρη.

Μετά την επίθεση οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, με τα θύματα να μεταβαίνουν στην Αστυνομία και να προχωρούν σε καταγγελία. Φέρεται να είπαν στην ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν είναι οργανωμένοι φίλαθλοι σε κάποιον σύνδεσμο της ομάδας του Άρη και χαρακτήρισαν αναίτια την επίθεση που δέχθηκαν.


Αναζητούνται οι δράστες

Από τη βίαιη επίθεση, ο ένας άντρας τραυματίστηκε κάτω από το αριστερό μάτι, στο μέτωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο αδελφός του τραυματίστηκ στο σαγόνι και στην πλάτη.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά δώδεκα προσαγωγές ατόμων, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για αδικήματα περί αθλητικής βίας, ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και σωματικές βλάβες.

Οι δράστες αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και τις έρευνες έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.