Ο Λούκι Λουκ πάνω στο άλογό του, την Ντόλι, κάνει στάση στην παραλία της Θεσσαλονίκης απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Λίγα μέτρα πιο κάτω, στον Λευκό Πύργο, εμφανίζονται τα Χελωνονιντζάκια, ενώ ακριβώς απέναντι, μέσα σε μια καραβέλα στον Θερμαϊκό Κόλπο, βρίσκεται ο Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Πρόκειται για εικόνες από δημοφιλή κόμικς μέσα από τη διοργάνωση «The Comic Con», η οποία έρχεται για όγδοη χρονιά -από τις 17 έως τις 19 Μαΐου- στη Θεσσαλονίκη. Ο πολύχρωμος, υπέροχος κόσμος των κόμικς για τρεις ημέρες είναι εδώ: από τα αμερικανικά comic strips μέχρι τα ιαπωνικά manga και τα ευρωπαϊκά κόμικς με φαντασία, μυστήριο, περιπέτεια και πολύ χιούμορ.

Έτσι, το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και το Περίπτερο 6 της ΔΕΘHelexpo θα φιλοξενήσουν περισσότερους από 200 Έλληνες και ξένους δημιουργούς των κόμικς, του cosplay, του animation και του gaming, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στους συγκεκριμένους χώρους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά workshops και masterclasses και να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους δημιουργούς.

Επιπλέον, η είσοδος στην 8η «The Comic Con» θα είναι ελεύθερη για παιδιά κάτω των 8 ετών, αφού φέτος στη διοργάνωση θα φιλοξενηθούν φημισμένοι ήρωες όπως η Πέπα το Γουρουνάκι, η Μάσα και ο Αρκούδος, η Μάγια η Μέλισσα και τα Στρουμφάκια. Μάλιστα οι μικροί φίλοι των κόμικς καλούνται να έρθουν ντυμένοι με στολές υπερηρώων, όπως θα είναι και πολλοί από τους ενήλικες επισκέπτες, σε αυτή τη μοναδική γιορτή που αναμένεται ότι θα αποθεώσει την Ένατη Τέχνη.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή