Δικογραφία σε βάρος 80χρονου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου εταιρείας με μεταλλευτική δραστηριότητα σχηματίστηκε μετά από μεγάλη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εταιρεία φέρεται ως υπεύθυνη για περιβαλλοντική ρύπανση, ρύπανση προερχόμενη από την εκπομπή αέριων ρύπων και τέφρας σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος/Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, μετέβη σε περιοχή της Χαλκιδικής για την πραγματοποίηση Περιβαλλοντικής Επιθεώρησης – αυτοψίας στην εταιρεία. Παράλληλα, ελήφθησαν δείγματα τέφρας από διάφορα σημεία (αντικείμενα, σκεπές σπιτιών, φυτά, αυτοκίνητα και δέντρα) της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλυση για τον προσδιορισμό της σύστασης τους.

thessaloniki_rypansi_perivallon_15_5_2024


Από την επιθεώρηση και τη συλλογή και περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων που ελήφθησαν, προέκυψαν παραβάσεις αναφορικά με την ύπαρξη πυκνού νέφους καυσαερίων, διαπιστώθηκε μη επιτρεπόμενη καύση πετρελαιοειδών καταλοίπων, μη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διάχυσης της σκόνης, καθώς και υποβολή αναληθών στοιχείων στην Έκθεση Περιβαλλοντικής Επίδοσης και υπερβάσεις των ανώτατων ορίων αέριων εκπομπών καυσαερίων.

thessaloniki_rypansi_perivallon_15_5_2024_2_


Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.