Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην κοινωνία της Λάρισας οι αλλεπάλληλοι καβγάδες που έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους μήνες στην Κεντρική πλατεία της πόλης, μεταξύ ανηλίκων.

*Διαβάστε εδώ: Θεσσαλονίκη: 50χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά τη 10χρονη ανιψιά του - Καταδικάστηκε σε 23 χρόνια κάθειρξη


«Δεκάδες νεαρά άτομα να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους»

Πρόκειται για περιστατικά που, όπως εξηγούν στο onlarissa.gr αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο, ενώ δημιουργούν νέα δυσμενή και απρόβλεπτα δεδομένα.

«Πλέον η Κεντρική πλατεία έχει γίνει στέκι για εκατοντάδες ανήλικα παιδιά, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι. Το θέμα είναι πως είδαμε τους τελευταίους μήνες να συμβαίνουν γεγονότα που υπερβαίνουν της λογικής. Δεκάδες νεαρά άτομα να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους», λένε χαρακτηριστικά.

Οι «καβγάδες» έχουν κατά τις αρχές δύο «ενδιαφέροντα» χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι πως αυξήθηκαν σημαντικά τα περιστατικά βίας μεταξύ ανήλικών κοριτσιών, ηλικίας από 14 έως 16 ετών και έχουν ως αφορμή πλέον όχι μόνον αντιζηλίες, αλλά την «επίδειξη δύναμης της μίας έναντι της άλλης στην παρέα».

Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η ομήγυρη αντιμετωπίζει τα βίαια αυτά σκηνικά που στήνονται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, ως «θέαμα» και τα παρακολουθεί είτε με απάθεια, είτε καταγράφοντάς τα με το κινητό της.

Μάλιστα, συνήθως είναι απαραίτητη η επέμβαση της αστυνομίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω εκτιμάται πως διαδραματίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

*Πηγή: onlarissa.gr