Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος χθες, Τρίτη, 45χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Μαγνησίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας-κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση δεδομένων και πληροφοριών αλλοδαπού Οργανισμού, μέσω της EUROPOL, από τα οποία κατέστη δυνατός ο εντοπισμός χρήστη εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης και νεφοϋπολογιστικής, ο οποίος κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό συνολικά τουλάχιστον 34 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάτω των 12 ετών.

Διαβάστε ακόμα: Λαμία: Προφυλακιστέος ο 48χρονος που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων

Μαγνησία: Τι βρέθηκε στο σπίτι του 45χρονου

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM και κάρτα μνήμης, σκληρός δίσκος, ο οποίος εξήχθη από σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2 κάρτες μνήμης, 2 φορητά μέσα αποθήκευσης τύπου USB και οπτικός ψηφιακός δίσκος (DVD). Μάλιστα, κατά την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις διερευνώμενες αξιόποινες πράξεις, ενώ εντοπίστηκαν αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο 2 αρχεία βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.