Σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στο Μενίδι τα ξημερώματα της Πέμπτης 16/05, όταν ένας 50χρονος, αλβανικής καταγωγής, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη 40χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα των δύο παιδιών του.

Διαβάστε ακόμα: Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 50χρονος δράστης - Σοκάρουν τα πρώτα του λόγια

Για την άγρια δολοφονία της γυναίκας μίλησε στο ΕΡΤNews, το πρωί της Παρασκευής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. «Ένας ακόμη δράστης ο οποίος θεωρεί ότι το θύμα ήταν κτήμα του και ότι έπρεπε να παραμείνει στην κατοχή του ακόμη και μετά το διαζύγιο που είχε προηγηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, η κ. Δημογλίδου απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων υπογράμμισε πως ο τρόπος που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί τη συγκεκριμένη υπόθεση «είναι υποδειγματικός και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους τους αστυνομικούς» και συνέχισε: «Έκαναν συνεχώς επικοινωνία με το θύμα για να δουν αν επιθυμεί, ακόμη και αφού είχαν περάσει κάποιες ημέρες από την καταγγελία, να μεταφερθεί σε κάποια δομή και αν την ενοχλεί ο άνθρωπος αυτός, όμως η απάντηση ήταν αρνητική και για τα δύο ερωτήματα και δυστυχώς παρέμεινε στην οικία της».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1bpg0w5v561)

Δημογλίδου για γυναικοκτονία στο Μενίδι: "Πρέπει οι γυναίκες να απομακρύνονται άμεσα από τον κακοποιητή τους, για να προστατεύονται οι ίδιες"

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε ότι «πρέπει τα θύματα να βρίσκουν το θάρρος να φτάνουν στην καταγγελία, όμως πρέπει να έχουν τη δύναμη να στηρίξουν μέχρι το τέλος αυτή τη διαδικασία. Και είναι πολύ σημαντικό στην ακροαματική διαδικασία τα θύματα να βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν την κατηγορία». Επίσης, ανέφερε ότι το θύμα απευθύνθηκε αρκετές φορές στην Ελληνική Αστυνομία, όταν και συνελήφθη ο δράστης με τη διαδικασία του Αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. «Την τελευταία φορά που έφτασε η γυναίκα στο γραφείο αντιμετώπισης της οικογενειακής βίας, ήταν επειδή ακριβώς εξέφρασε την ανησυχία της και υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα και της προτάθηκε η εφαρμογή του panic button, την οποία δέχτηκε», είπε ακόμη η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον,  η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως της προτάθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές να μετακινηθεί σε κάποια δομή φυλασσόμενη από την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά «θα ήταν απόλυτα προστατευμένη, όμως για τους δικούς της λόγους δεν θέλησε να μεταφερθεί και παρέμεινε στην οικία της, όπου και τελικά φτάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό».

Τέλος, η κ. Δημογλίδου υπογράμμισε: «Πρέπει οι γυναίκες να απομακρύνονται άμεσα από τον κακοποιητή τους, για να προστατεύονται οι ίδιες και θα είναι καλό να ακούν τις οδηγίες των Αρχών, καθώς πραγματικά βλέπουν τον κίνδυνο σε κάποια περιστατικά».