Αυτό που θα σας περιγράψω είναι ένα ραβανί υπέροχο γευστικό, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το γνωστό ραβανί με τα πολλά υλικά…είναι πλούσιο σε γεύση και φτωχό σε υλικά και χρόνο παρασκευής, γίνεται μόνο σε δέκα λεπτά και ψήνεται μόλις σε είκοσι.

Άντε πάμε να το φτιάξουμε…

Θα χρειαστούμε σιμιγδάλι ψιλό 250 γραμμάρια, ένα κεσέ στραγγιστό γιαούρτι του μισού κιλού με χαμηλά λιπαρά, μόλις 50 γραμμάρια ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και αμύγδαλο τριμμένο μια χούφτα, αν σας αρέσει βάλτε και λίγο παραπάνω, επίσης λίγο ξύσμα λεμονιού, εγώ έβαλα νεραντζιού, απ τα νεραντζιά που έκανα γλυκό κουταλιού.

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί καλά καλά, δυο τρία λεπτά να ενσωματωθούν, λαδώνετε ένα ταψάκι και το ρίχνετε μέσα και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για είκοσι λεπτά, για την ακρίβεια, μόλις πάρει αυτό το ωραίο χρώμα το βγάζουμε.

Θα χρειαστούμε και σιρόπι που θα το βάλουμε μετά, μόλις ψηθεί το γλυκό μας, όση ώρα λοιπόν ψήνεται το ραβανί, εσείς θα φτιάξετε το σιρόπι.

Τρία ποτήρια νερό, ένα ποτήρι ζάχαρη, την φλούδα από ένα λεμόνι και τα βράζουμε για δέκα λεπτά.

Μόλις βγάλετε το ραβανί από τον φούρνο, αμέσως ρίχνετε λίγο σιρόπι, περιμένετε να το πιεί, αμέσως μετά το κόβετε κομμάτια και ρίχνετε και το υπόλοιπο για να ρουφήξει καλά.

Τρώγεται παγωμένο με την συνοδεία παγωτού η και σκέτο!!!!