Η Ουκρανία εμφανίστηκε στον φετινό τελικό της Eurovision με ένα τραγούδι που έχει ενθουσιάσει αλλά και συγκινήσει τους φαν, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Η Αlyona Αlyona και η Jerry Heil εμφανίστηκαν στη 2η θέση του τελικού με το «Teresa & Maria» και ένα εντυπωσιακό σκηνικό που δεν πέρασε απαρατήρητο.

Σε μία στιγμή του τραγουδιού, η Heil καθώς τραγουδά το ρεφρέν, ανεβαίνει μια βουνοκορφή, καθώς δίπλα της πέφτουν φωτοβολίδες, θυμίζοντας τους πυραύλους που πέφτουν στην Ουκρανία, εν μέσω της αναταραχής της βίαιης εισβολής της Ρωσίας.

Μαζί με τους συνθέτες Anton Chilibi και Ivan Klymenko, οι δύο γυναίκες έγραψαν το τραγούδι, το οποίο τοποθετεί τη Μητέρα Τερέζα και την Παναγία, ως κομβικές μορφές που εμπνέουν ελπίδα στην ανθρωπότητα για όλους.

alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria (LIVE) | Ukraine 🇺🇦 | Grand Final | Eurovision 2024

«Με τη Μητέρα Τερέζα και τη Μαρία δημιουργήσαμε ένα τραγούδι για δύο σύμβολα της καλοσύνης, της αγάπης και της ενότητας. Εάν είστε ενωμένοι, μπορείτε να κερδίσετε τον πόλεμο, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο και να αφήσετε κάτι για τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας», έχει δηλώσει η Alyona Alyona.

Οι δύο τραγουδίστριες επιθυμούν μέσα από τη συμμετοχή τους, να συνεχίσουν την αίσθηση ενότητας που κατάφερε να πετύχει η Ουκρανία όταν κέρδισε τον διαγωνισμό του 2022, μερικούς μήνες μετά την πρώτη εισβολή της Ρωσίας.

Η Αlyona Αlyona και η Jerry Heil είναι επίσης αφοσιωμένες στο να δείξουν την καταστροφή που έχει προκαλέσει η Ρωσία στις ζωές και τον πολιτισμό της Ουκρανίας. Έχουν αφιερώσει λοιπόν το τραγούδι στις γυναίκες της Ουκρανίας και ιδιαίτερα σε εκείνες που είναι δασκάλες στο σχολείο Velykokostromska.

Το σχολείο Velykokostromska στο Ντνίπρο καταστράφηκε από ρωσικούς πυραύλους τον Οκτώβριο του 2022. Στο πλαίσιο της προσφοράς τους στη Eurovision, η Heil και η Αlyona δημιούργησαν έναν έρανο μέσω του UNITED24 για την ανοικοδόμηση του σχολείου για τα 250 παιδιά που φοιτούσαν στο παρελθόν.

Η Heil είχε εξηγήσει ότι η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη προσπάθεια, επειδή θα είναι «τα παιδιά που θα ξαναχτίσουν τη χώρα μετά από εμάς. Πρέπει λοιπόν να τους προσφέρουμε μια παιδική ηλικία».