Με φωνές και αποδοκιμασίες τραγούδησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, στον τελικό της Eurovision. Η 20χρονη ανέβηκε στη σκηνή τρίτη κατά σειρά, για να πει το «Hurricane» ενώ το κοινό φώναζε συνθήματα κατά της Παλαιστίνης.

Στην τηλεοπτική μετάδοση, η διοργάνωση με ειδική επεξεργασία ήχου, δεν έδειξε τις αποδοκιμασίες προς την Eden Golan. Ωστόσο, θεατές που βρίσκονται στο Μalmö Arena, ανέβασαν μέσα σε δευτερόλεπτα, βίντεο με τα γιουχαΐσματα εναντίον της ισραηλινής αποστολής. Ο κόσμος φώναζε «Παλαιστίνη» και στο Twitter έγραψαν ότι «αυτό που είδατε στην τηλεόραση, δεν είναι αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα».

Eden Golan - Hurricane (LIVE) | Israel 🇮🇱 | Grand Final | Eurovision 2024




Την ίδια ώρα, τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν βίντεο με χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους του Μάλμε, με τις σημαίες της Παλαιστίνης. Μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν, ήταν: «Υποστηρίζετε γενοκτονία», «Eurovision, δεν μπορείς να κρυφτείς, υποστηρίζεις τη γενοκτονία» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Την ίδια ώρα, ζητούν την απαγόρευση της συμμετοχής του Ισραήλ από τη Eurovision.

Εκτός από τη Σουηδία, μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και στην Πολωνία, με πλήθος κόσμου να έχει βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Η τραγουδίστρια, παρά τις έντονες αντιδράσεις εναντίον της ίδιας και της ομάδας της, έκανε σαν να μη συνέβη τίποτα, είπε «ευχαριστώ» και έφυγε χαρούμενη από το stage.