Επέστρεψε στην Αθήνα η Μαρίνα Σάττι και η ελληνική αποστολή που την πλαισίωνε στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision 2024, η οποία κατέλαβε την 11η θέση στον τελικό της μουσικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εκπρόσωπος της Ελλάδας, σχολίασε την εμφάνισή της στην Eurovision λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που με χαροποίησε αρκετά είναι ότι ειδικά τις τελευταίες μέρες που ο φόρτος της δουλειάς είχε σχεδόν ξεφύγει, είχα μια αγωνία για το αν θα καταφέρω να το φέρω εις πέρας. Χάρηκα που εν τέλει η παρουσίαση στον τελικό ήταν καλή».

Eurovision 2024: Οι βαθμοί που συγκέντρωσε το «Ζάρι»

Η Ελλάδα τερμάτισε στην 14η θέση με 41 βαθμούς στις επιτροπές και όχι μόνο δεν συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς αλλά πολλές ήταν και οι χώρες που δεν τη ψήφισαν καθόλου. Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από επτά επιτροπές χωρών. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε 12 βαθμούς στην Ελλάδα.

Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα ήταν:

12 από Ελβετία

7 από Αλβανία

7 από Κύπρο

4 από Γαλλία

4 από Αρμενία

3 από Σερβία

2 από Σλοβενία

2 από Νορβηγία

Πώς ψήφισαν οι επιτροπές

Μία προς μία οι χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision ανακοίνωσαν την ψήφο των επιτροπών που διαφοροποιήθηκε αρκετά από το κοινό. Πρώτη στις προτιμήσεις βγήκε η Ελβετία σαρώνοντας στα 12άρια με τη Γαλλία να ακολουθεί κατά πόδας και την έκπληξη να έρχεται από την Ιρλανδία που σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

Η ελληνική επιτροπή έδωσε 10 βαθμούς στην Κύπρο ενώ το 12άρι της το κράτησε στην Ελβετία. Χωρίς πολλά λόγια η Ολλανδία έδωσε μέσω επιτρόπου το 12άρι στην Ελβετία εν μέσω γιουχαϊσμάτων. Η Κύπρος ανταπέδωσε το… περσινό 4άρι με 7 βαθμούς και το 12άρι στους Κροάτες.