Μια εβδομάδα ακριβώς πέρασε από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024 και ο Νίκος Μάνεσης θέλησε το πρωί του Σαββάτου 18/05/2024 μέσα από την εκπομπή του να επισημάνει μερικά πράγματα που αφορούσαν στη στάση της Μαρίνας Σάττι στη συνέντευξη Τύπου.


Νίκος Μάνεσης: Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε

«Την προηγούμενη βδομάδα δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, γιατί ήταν σε εξέλιξη η Eurovision και έπρεπε να υπάρχει ένας σεβασμός. Τώρα που πέρασε, να πούμε δύο πράγματα, γιατί είδα ότι όλη την εβδομάδα υπήρχε μία γενικότερη διαμάχη», είπε αρχικά ο Νίκος Μάνεσης.


Όλοι οι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι πήγαν με δικά μας λεφτά

«Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς. Γιατί; Γιατί όλοι οι αυτοί οι ταλαντούχοι άνθρωποι υπό τη μπαγκέτα του Φωκά Ευαγγελινού πήγαν με δικά μας λεφτά. Οπότε, αν νυστάζεις, κυρία Σάττι, πας στο ξενοδοχείο και κοιμάσαι να συνέλθεις. Δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την εικόνα. Δεν είναι εικόνα αυτή. Ξεκάθαρα πράγματα. Είσαι κουρασμένη; Στο ξενοδοχείο και δεν θα έλεγε κανείς τίποτα», υπογράμμισε ο Νίκος Μάνεσης για τη Μαρίνας Σάττι.

Είναι ταλαντούχοι αλλά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική

«Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο η κυρία Σάττι. Ποιος είναι αυτός που μανατζάρει τους καλλιτέχνες και τους χορευτές στη Eurovision από την πλευρά της ΕΡΤ, για να τους προφυλάξει; Οι άνθρωποι είναι ταλαντούχοι αλλά δεν ξέρουν να κάνουν πολιτική. Εξετέθημεν με αυτό που είδαμε. Είσαι κουρασμένη; Πήγαινε στο ξενοδοχείο, πάρε τα φάρμακά σου και ξεκουράσου. Όχι τώρα να ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου», συνέχισε στην τοποθέτησή του ο παρουσιαστής του Alpha.

Για τους χορευτές που πλαισίωναν την Μαρίνα Σάττι

«Οι χορευτές που κατάγονται από τη Θράκη δήλωσαν Τούρκοι. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά να πας να χορέψεις με την Τουρκία. Εδώ με λεφτά του ελληνικού λαού έρχεσαι και χορεύεις, επειδή είσαι και ταλαντούχος, ως Έλληνας μουσουλμάνος. Αυτά δεν ελέγχθηκαν και βγήκαν προς τα έξω. Την εξωτερική πολιτική δεν την κάνουν τραγουδιστές και χορευτές», κατέληξε ο Νίκος Μάνεσης.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: