Αφού ο Βασίλης Μπισμπίκης ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον «Σασμό», συνεχίζει και τη νέα σεζόν με τον Alpha. Αρχικά, είχε δεχθεί πρόταση για τη σειρά «Διάφανη αγάπη», έργο με μεταφυσικό concept, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο όμως «αγκάζαρε» ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης.

*Διαβάστε εδώ: Αντέδρασε η Ντάνη Γιαννακοπούλου με την αδιάκριτη ερώτηση: "Τι ρωτάτε; Κάπου έλεος"

Κάπως έτσι ο Μπισμπίκης αλλάζει πλεύση: Θα είναι ο κεντρικός ήρωας στα «Κόκκινα φανάρια», που ανάβουν στην οθόνη 60 χρόνια μετά την επιτυχημένη ομώνυμη ταινία του 1964, που έφθασε να διεκδικήσει μέχρι και Oscar.

Ο Μπισμπίκης θα υποδυθεί τον Μιχαήλο, ρόλο που στην ταινία είχε ο Γιώργος Φούντας. Οι συζητήσεις για τους γυναικείους ρόλους έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η σειρά αναμένεται στον Alpha μετά τον Ιανουάριο του 2025 και βέβαια, καθώς πρόκειται για ταινία-ορόσημο στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου (σημειώνουμε ότι τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Βασίλης Γεωργιάδης) με εμβληματικούς ηθοποιούς, αναμένουμε πώς και πώς τη διανομή.

Σημειώνουμε ότι στο φιλμ, πέρα από τον Φούντα, πρωταγωνιστούσε πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών: από το «ιερό τέρας» Μάνο Κατράκη μέχρι τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον Νίκο Κούρκουλο, τον Φαίδωνα Γεωργίτση, την Τζένη Καρέζη και τη Μαίρη Χρονοπούλου.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι η ταινία και κατ’ επέκταση η σειρά βασίζονται στο θεατρικό έργο «Το σπίτι με τα κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.