Μονοπώλησε και χθες τη lifestyle επικαιρότητα η διεξαγωγή του τελικού της Eurovision. Τα σχόλια παρουσιαστών, πανελιστών και των προσκεκληµένων τους όσον αφορά τη µετάδοση και τον σχολιασµό από τους Θανάση Αλευρά και Ζερόµ Καλούτα ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους αρνητικά.

Οι δύο οικοδεσπότες της Eurovision καλεσµένοι στην εκποµπή «Πρωίαν σε είδον» έδωσαν τις απαντήσεις τους για όσα συνέβησαν στο Μάλµε Αρένα της Σουηδίας.

«Είναι ένα χαοτικό project η Eurovision, ειδικά αν δεν έχεις την εµπειρία. Η πληροφορία που έχεις να διαχειριστείς είναι άπειρη στο live. Το δικό µου αίσθηµα ήταν στην αρχή ο ενθουσιασµός για το καινούργιο… Τώρα γύρισα ικανοποιηµένος που έζησα αυτό το πράγµα. Ευχαριστώ που το δέχθηκα και δεν το φοβήθηκα», ανέφερε ο Θανάσης Αλευράς.

«Αδιάβαστους δεν µας λες. Ο άλλος τρόπος είναι ένας άλλος τρόπος. Μπορεί να µη σου αρέσει, τι να κάνουµε;», υποστήριξε ο Ζερόµ Καλούτα. «Όχι, µπορεί να ήταν επειδή είπα εγώ “ψηφίστε την Ιταλία” στον ηµιτελικό, ενώ είναι στις “Big 5” και περνάει κατευθείαν στον τελικό. Σου κολλάει το µυαλό», παρατήρησε ο Αλευράς.

«Συγγνώµη, είµαι υποχρεωµένος εγώ να ξέρω ποια είναι η πριγκίπισσα της Σουηδίας; ∆εν µας είχε δοθεί κάτι από πριν», πρόσθεσε ο ηθοποιός, µε τον Καλούτα να εξηγεί: «Ακούµε στο ακουστικό από την Αθήνα ότι έχουµε σε λίγο διάλειµµα. Βλέπουµε ποια είναι η γυναίκα, λέω εγώ: Θα παίξουµε µε αυτό. Θα σε ρωτήσω και µετά το διάλειµµα θα σου πω ότι πήγα για ποτό µαζί της και τη γνώρισα και είναι η πριγκίπισσα της Σουηδίας. ∆εν µας βγήκε. Έγινε διάλειµµα και έγιναν όλα σαλάτα».

«Εγώ άκουγα από φίλους ότι µας κράζουν τα ελληνικά media και τους απαντούσα ότι δεν θέλω να µου τα µεταφέρουν, γιατί δεν ήθελα να µε επηρεάσει. ∆εν κρινόµουν για τη δουλειά µου. Εµείς θέλαµε να µεταφέρουµε τον παλµό µε µια πιο παρεΐστικη διάθεση και καθόλου δηµοσιογραφική», υπογράµµισε ο Θανάσης Αλευράς.

Eurovision 2024: Τι είπε η Μαρίνα Σάττι για τα χασμουρητά

Η Μαρίνα Σάττι επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα ικανοποιηµένη µε το τελικό αποτέλεσµα.

«Χάρηκα που η παρουσίαση του τελικού ήταν καλή, δεν το έχω δει ακόµα. Κάναµε πάρα πολλές πρόβες εκεί, η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ ήξερα ότι θα το κάνω τόσες φορές. Αυτό που δεν ήξερα επίσης είναι ότι θα βγει τόσο πολύ προς τα έξω, δηλαδή οι πρόβες στην ουσία... Ο κόσµος δεν περίµενε την παράσταση. Το έχει δει όλο».

Απάντησε και για τα χασµουρητά της στη συνέντευξη Τύπου: «Πέρασε µία ώρα που ήµασταν µέσα κουρασµένοι και χαλαροί. Υπήρχε ένα γκρουπ Ελλήνων µπροστά µου που χαζολογούσαµε καθ’ όλη τη διάρκεια. Τώρα αν το συγκεκριµένο κοµµάτι αποµονώθηκε και ταξίδεψε και ερµηνεύτηκε… Τέλος πάντων, εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ήθελα να κάνω κάποια επίσηµη τοποθέτηση επί του θέµατος, δεν...

 

Eurovision 2024: H αντίδραση του Μαργαρίτη Σχοινά

Η επόμενη μέρα για τη φετινή διοργάνωση της Eurovision ξεκίνησε με αντιδράσεις και εκνευρισμό που έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες, με την απαγόρευση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στο στάδιο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού τραγουδιού.

Ο Έλληνας αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς μάλιστα δήλωσε: «Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU. Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό; Λιγότερο από έναν μήνα από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Eurovision; Μόνο οι ευρωσκεπτικιστές και οι εχθροί της Ευρώπης. Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει. Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις».

 

Eurovision 2024: Ο Παύλος Μαρινάκης για τα χασμουρητά της Σάττι

Όταν κάποιος εκπροσωπεί μία χώρα και ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του και τη δημόσια εικόνα του γενικότερα», απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης, όταν ρωτήθηκε χθες από τους πολιτικούς συντάκτες για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ακριβώς μετά τον Β΄ ημιτελικό της Eurovision.

Ακόμη και αν η ίδια είπε αρχικά πως ήταν κουρασμένη και δεν μπορούσε να το κρύψει, για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα, όσο απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η Ισραηλινή τραγουδίστρια, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική.

 

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 14/5/2024