«Επιτελική ανικανότητα» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία

Για αναποτελεσματικότητα και επιτελική ανικανότητα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, κατηγορούν την κυβέρνηση οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μαρίνα Κοντοτόλη, με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Στο κείμενο της επίκαιρης επερώτησης, που συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι «οκτώ μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες “Daniel” και “Elias”,η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανέτοιμη και ανεπαρκής, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές, η πρόοδος των έργων αποκατάστασης είναι αργή, οι πληττόμενοι συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς εισόδημα, ενώ υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και ενημέρωσης».

Να κοντύνει τη «Ν∆ του 41%» θέλει ο Κουτσούµπας

Ενόψει της επίσκεψής του στη Γερµανία, από τις 9 ως τις 11 Μαΐου, ο γενικός γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ∆ηµήτρης Κουτσούµπας, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «∆ορυφόρος» µε έδρα το Μόναχο. Σε αυτή, µεταξύ άλλων, τονίζει ότι «οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι µια πολύ καλή ευκαιρία για τον λαό να “κόψει τη φόρα” στην κυβέρνηση της Ν∆, να την αποδυναµώσει σηµαντικά, ώστε να µην µπορεί πια να επικαλείται το περιβόητο “41%” απέναντι στα λαϊκά προβλήµατα, ενισχύοντας παράλληλα ακόµη περισσότερο τον µοναδικό πραγµατικό αντίπαλο της πολιτικής της, το ΚΚΕ».
Σύµφωνα µε τον κ. Κουτσούµπα, το ΚΚΕ είναι η µόνη πολιτική δύναµη που εκφράζει µε αυθεντικό τρόπο τους εργαζοµένους. «Το ΚΚΕ ήταν στην πρώτη γραµµή αυτών των αγώνων, ήταν η “ψυχή” τους, όσο τα κόµµατα της αµαρτωλής σοσιαλδηµοκρατίας -ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά-, που βρίσκεται σε φάση µεταµφίεσης ή αναπαλαίωσης, έδιναν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση της Ν∆. Το ίδιο βέβαια κάνουν και στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου µαζί υπερψήφισαν τις αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ.
Την τελευταία πενταετία Ν∆ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το ίδιο στο 75% των ψηφοφοριών του Ευρωκοινοβουλίου. Ν∆ και ΠΑΣΟΚ στο 93%, Ν∆ και Ελληνική Λύση στο 54%. Εδώ βρίσκεται, κατά τη γνώµη µας, µεγάλο µέρος της εξήγησης για το προβάδισµα που διατηρεί η Ν∆, µαζί φυσικά µε τη στήριξη που συνεχίζει να απολαµβάνει από το κυρίαρχο τµήµα της άρχουσας τάξης, των ΜΜΕ κ.λπ.», υπογράµµισε.

Το τερμάτισε (και πάλι) ο Stefanos

Επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μπορεί να νομίζει πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης καθορίζονται από τις ορέξεις τής εκάστοτε εκτελεστικής εξουσίας, στη βάση δηλαδή του δόγματος του Παύλου Πολάκη «να κλείνουμε φυλακή όσους δεν γουστάρουμε», ας του εξηγήσει κάποιος τι εστί διάκριση των εξουσιών. Εκτός και αν η επαναλαμβανόμενη προσβολή της Δικαιοσύνης εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες. Μπορεί να τον συμφέρει σε επικοινωνιακό επίπεδο να προπαγανδίζει πως η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, για να δικαιολογεί με τον τρόπο αυτό την εμπλοκή της οικογένειάς του στο λεγόμενο παραδικαστικό σκάνδαλο. Πάντως χθες το τερμάτισε, καθώς έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως ευθύνεται για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κύριος Κασσελάκης, αν και κάθε φορά βάζει πιο ψηλά τον πήχυ της χυδαιότητας και της αυτογελοιοποίησης, καταφέρνει να τον ξεπερνά».

Ενεργειακή μετάβαση στα Βαλκάνια

Δεκατρείς θεματικές ενότητες, από τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενέργεια και το κλίμα μέχρι τις βαλκανικές αγορές των ΑΠΕ, την αγορά υδρογόνου, τη βιοοικονομία και κυκλική οικονομία, τις ελληνικές κλιματικά ουδέτερες πόλεις και τη μετάβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη μεταλιγνιτική εποχή, περιλαμβάνει το Balkan Energy Forum που διοργανώνουν το ΥΜΑΘ και η ΔΕΘ-Helexpo, στα Κοίλα Κοζάνης, από τις 23 έως τις 25 Μαΐου. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει αρωγό τον Δήμο Κοζάνης, συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, ενώ συνεργάζεται με βασικούς εθνικούς και περιφερειακούς θεσμούς και επιχειρηματικούς φορείς

#

Την Κυριακή του Πάσχα ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, θα βρεθεί στο Γεύμα Αγάπης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ