∆εν... ήξερε για την Κυριακή του Θωµά

Τζάµπα φαιά ουσία καταναλώσαµε τις προηγούµενες ηµέρες προκειµένου να αναδείξουµε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιχειρεί να λανσάρει από αριστερή σκοπιά το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια», µιλώντας για αγίους και θαύµατα στη βάφτισή του και πολλά άλλα ακόµη χριστιανικά. Και αυτό διότι µόνος του επιβεβαίωσε πως η σχέση του µε την Εκκλησία εντάσσεται σε ένα ευκαιριακό παιχνίδι επικοινωνίας, χωρίς κανένα γνωστικό υπόβαθρο εκ µέρους του για τις µεγάλες γιορτές της ορθοδοξίας. Πώς προδόθηκε η άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη; Μα µέσα από ένα σκηνοθετηµένο βίντεο που ανέβασε στο TikTok, καταγράφοντας την επικοινωνία µε τη µαµά του προκειµένου να της ευχηθεί χρόνια πολλά για την Παγκόσµια Ηµέρα της Μητέρας. Σε κάποια στιγµή η µητέρα του, αφού προηγουµένως του έχει πει να πίνει ζεστά για να µην κρυώσει ο λαιµός του, αναφέρει πως ετοιµάζεται να πάει στην εκκλησία. Ο διάλογος έχει ως εξής:
- Στέφανος: Σε ευχαριστώ που µε ανέθρεψες.
- Μαµά: Τώρα ετοιµάζοµαι να πάω στην εκκλησία.
- Στέφανος: Τι σχέση έχει η εκκλησία µε την Ηµέρα της Μητέρας;
- Μαµά: Μα και η Παναγία δεν είναι µητέρα;
- Στέφανος: Σωστά, δεν το είχα σκεφτεί έτσι αλλά µπράβο.

Από την παραπάνω συνοµιλία δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πως ούτε ο Σ. Κασσελάκης αλλά ούτε και η µητέρα του, που εµφανίστηκε ως «παναγία» στο βίντεο, γνώριζαν πως η ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία γιόρταζε την Κυριακή του Θωµά.

«Ελεήστε» το παγκάρι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακό «δίσκο» για να ενισχυθεί οικονομικά το παγκάρι της Κουμουνδούρου έβγαλε ο Στέφανος Κασσελάκης. Χθες τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα isyriza δέχτηκαν ένα e-mail, με το οποίο καλούνται να συνδράμουν οικονομικά το κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα σε αυτό αναφέρεται: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των μελών του. Χωρίς καμία δέσμευση σε κανένα συμφέρον. Χωρίς ένα ευρώ οφειλή σε τράπεζες. Μόνο στην ανάγκη της κοινωνίας για μια καλύτερη ζωή. Απέναντι σε ένα σύστημα εξαρτήσεων που έχει διαμορφωθεί από το κόμμα που χρωστάει σχεδόν 500.000.000 € στις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται αυτόνομα, αδέσμευτα, ανεξάρτητα. Η προεκλογική μας καμπάνια ανεβάζει ρυθμούς και χρειάζεται τη βοήθειά σου. Στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομικά για μια καλύτερη ζωή τώρα. Η ανατροπή είναι στα χέρια σου!». Όσοι έχουν σκοπό να προσφέρουν τον οβολό τους υπέρ των ταμείων του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δηλώσουν αναλυτικά όλα τα στοιχεία της αστυνομικής τους ταυτότητας καθώς επίσης και τον ΑΦΜ τους.

Ο σύμβουλος Άρης δεν το βλέπει;

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η χρήση του TikTok από τους πολιτικούς είναι μια επικίνδυνη διαδικασία. Σε κάποιους βγαίνει και σε άλλους όχι. Του σημερινού πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, του βγήκε και συνεχίζει να του βγαίνει. Του Αλέξη Τσίπρα, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον αντιγράψει στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, δεν του βγήκε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Σ. Κασσελάκη, ο οποίος κάνει ένα λάθος. Αντιγράφει τον Κ. Μητσοτάκη, επιδιώκοντας όμως να «αποδομήσει» το επικοινωνιακό προϊόν που παράγει, με αποτέλεσμα να γίνεται γραφικός και να μην πετυχαίνει τίποτα απ’ τα δυο. Αλήθεια, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που υποτίθεται παριστάνει τον έμμισθο σύμβουλό του σε ζητήματα επικοινωνίας, δεν το βλέπει αυτό;

Κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους Έλληνες στις ευρωεκλογές απευθύνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι «πρέπει όλα τα κόμματα να μιλήσουν, το μέλλον της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι ο απολιτίκ λαϊκισμός του κ. Κασσελάκη».

Υποδοχή από τον Μάξιμο


Η ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στη σταθερότητα και την ελπίδα», τόνισε ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του Κωστή Χατζηδάκη στον νομό Λάρισας. Ο Θεσσαλός βουλευτής υποδέχθηκε τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στα Φάρσαλα, όπου του ετέθησαν τα προβλήματα του δήμου από τον δήμαρχο, Ιορδάνη Εσκίογλου. Ακολούθως, τον συνόδευσε στη συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, στον περίπατο στο κέντρο της πόλης, στο γεύμα εργασίας με τη διοίκηση του ΣΘΕΒ, και στις συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και αγροτών από τις πλημμυροπαθείς περιοχές. Ο κ. Χαρακόπουλος συμμετείχε και στην πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον Κωστή Χατζηδάκη, παρουσία και υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, ενώ συνόδευσε τον υπουργό και στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή στις 13/5/2024